Pronken maar! Vrouwen met sproetjes zijn knapper dan vrouwen zonder sproetjes

sproetjes

Zo blijkt uit onderzoek

Waar je als tiener een hekel had aan je sproeten en ze probeerde te verhullen met een goede laag foundation, laat je ze nu gewoon trots zien. En terecht. Zo blijkt uit onderzoek dat vrouwen die sproetjes hebben aantrekkelijker zijn dan degenen die sproetloos door het leven gaan. 

Lekker trots zijn op je sproetjes dus!

Zon, zee, sproetjes

Je zit heel even met je gezicht in de zon en daar zijn ze weer; die vrolijke sproetjes die in grote getale tevoorschijn komen. Niet meteen balen als je vindt dat die sproetjes wel heel prominent in het zicht zijn; wees er juist trots op. Onderzoek toont namelijk aan dat je er knapper door wordt!

Sproeten

David Perrett, een Schotse psycholoog, deed onderzoek naar wat iemand aantrekkelijker maakt. Zo ontdekte dat een kleine ‘afwijking’ in het gezicht iemand begeerlijker maken. Hoe de vork precies in de steel zit? Door de ‘afwijking’ val je extra op, omdat jouw gezicht een onderscheidend kenmerk heeft. Je ziet er daardoor anders uit dan anderen en daardoor zie je er aantrekkelijker uit. Als je (zomer)sproetjes op je gezicht hebt, val je dus meer op dan iemand die ze niet heeft.

Lees ook: Deze haarscheiding past het beste bij de vorm van jouw gezicht

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Pexels