Zó weet je wanneer je stijl- of krultang aan vervanging toe is 

stijl- of krultang vervangen

Helaas gaan onze haartools niet voor eeuwig mee 

De meeste verzorgingsproducten hebben een houdbaarheidsdatum. Zo weten we wanneer het tijd is om make-up of huidverzorging weg te gooien. Maar hoe lang gaan onze haartools eigenlijk mee? Hoewel je stijl- of krultang geen vervaldatum heeft, gaan ze helaas niet voor eeuwig mee. Aan deze signalen kun je zien dat het tijd is voor een nieuwe. 

Elke twee jaar 

Er zijn drie signalen waaraan je merkt dat het tijd is voor een nieuwe tang. Ook als je favoriete hair tool nog geen enkel signaal vertoont, zou je hem regelmatig moeten vervangen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je je stijl- of krultang eigenlijk om de twee of drie jaar zou moeten vervangen. Natuurlijk verschilt het per persoon hoe vaak je je haar bewerkt met een tang, en dus ook hoe lang de tang meegaat. Je kunt de levensduur van het apparaat iets verlengen door er voorzichtig mee om te gaan en hem goed op te bergen. 

Gekraste plaatjes 

Kijk eens goed naar de warmteplaatjes van je stijltang. Wanneer zo’n plaatje los zit, is de kans groot dat je haar erin verstrikt kan raken. Krassen op je stijl- of krultang kunnen ervoor zorgen dat je haar blijft hangen of dat het beschadigt. Allemaal dingen die we liever niet willen. Merk je dus dat er krasjes op je warmteplaat zitten? Vervang de tang dan voor een nieuwe. 

Knipperende lampjes 

De meeste stijl- en krultangen zijn voorzien van lampjes die aangeven of het apparaat aanstaat en hoe heet hij wordt. De lampjes van je tang moeten constant aanblijven, wanneer hij aanstaat. Beginnen ze te knipperen? Dan kun je de tool beter zo snel mogelijk vervangen. Knipperende lampjes kunnen namelijk leiden tot kortsluiting. 

Mindere werking

Het klinkt simpel, maar toch negeren mensen dit signaal vaak. De werking van je tang wordt door de jaren heen minder goed. Wanneer je merkt dat je meerdere keren over hetzelfde stuk haar moet gaan met de tang, dan heeft hij zijn langste tijd gehad. 

Laat ‘m liggen

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je stijltang is het belangrijk om hem af en toe eens te laten liggen. Dat is trouwens niet alleen goed voor de tang, je haar zal je ook dankbaar zijn. Als je ‘m iets vaker laat liggen, gaat hij een stuk langer mee. 

Lees ook: Last van hoofdpijn door een hoge staart? Dit is hoe dat komt

Bron: Marie Claire | Beeld: Pexels