Was jij je haar altijd met shampoo en dan conditioner? Dít is waarom je het andersom moet doen

Draai de volgorde van haren wassen eens om!

Sommigen doen het elke dag en anderen stellen het uit tot het laatst mogelijke moment: haren wassen. Wat we allemaal wel hetzelfde doen is de volgorde van het wassen, we gebruiken altijd eerst shampoo en dan de conditioner. Logisch, want met shampoo verwijder je het vuil en met crèmespoeling maak je het vervolgens lekker zacht. 

Maar wat zou er gebeuren als je deze volgorde eens omdraait?

Hydrateren
Volgens Amerikaanse haarstylist Philip B is het juist goed voor je haar om het eerst met conditioner te wassen en daarna pas met shampoo. Conditioner hydrateert je haar zonder dat het heel slap wordt, waar shampoo je haar juist wat zwaarder maakt. Als je dan na de conditioner je oude vertrouwde shampoo gebruikt dan maakt dit het alleen nog even extra schoon, maar niet zwaarder. Dit werkt zowel voor fijn als wat dikker haar. Het zijn namelijk de achtergebleven restjes crèmespoeling of andere haarproducten die je haar plat en futloos maken. Ook als je grondig uitspoelt is de kans dat er toch nog wat restjes achterblijven in je haar. De makkelijkste én snelste manier om dat de voorkomen is dus door de je haren als laatste te wassen.

Omgekeerd wassen
Dat we daar niet eerder aan gedacht hebben? In Amerika zijn er al merken die heel slim inspelen op de ‘omgekeerd wassen’-trend door speciale producten op de markt te brengen, maar je kunt het ook prima doen met de shampoo en conditioner die nog in je badkamer staan. Het resultaat: veel volume en geen slap haar meer. Dat is het proberen waard!

Lees ook: Heb jij ook áltijd mascaraklontjes in je wimpers? Met dit bizarre trucje is dat verleden tijd!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash