Iets te enthousiast geëpileerd? Zo groeien je wenkbrauwen snel weer terug


Zo groeien je wenkbrauwen snel terug

Oepsie! Of je nu zelf je wenkbrauwen epileert of ze in een salon laat harsen, epileren of threaden, het kan gebeuren dat er iets te veel haartjes weg worden gehaald. En aangezien dikke, volle wenkbrauwen op het moment in zijn, is dat flink balen. Maar, niet getreurd, haar groeit weer terug. Er zijn gelukkig ook een paar tactieken die je toe kunt passen om ervoor te zorgen dat de haartjes zo snel mogelijk terugkomen.

De jaren negentig-wenkbrauw is geweest.

Voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, dus als je zelf je wenkbrauwen epileert kun je een paar dingen doen om te voorkomen dat je te veel haartjes weghaalt. Gebruik bijvoorbeeld geen vergrotende spiegel, want daarmee haal je vaak meer weg dan de bedoeling is. Houd jezelf ook in om iedere week te epileren, maar wacht een paar weken (3-4) totdat je opnieuw epileert. Ook zo voorkom je dat je te veel weghaalt.

Niet smeren

Je wil misschien je wenkbrauwen opdoffen met wat make-up of misschien denk je dat crème de groei bevordert: nee! De beste manier is om je wenkbrauwen te laten luchten zodat haartjes goed en gezond kunnen groeien. Smeer je ze in met crème, dan kunnen de haartjes niet goed groeien en vallen de bestaande haren sneller uit.

Wel smeren

Net als wimperserums zijn er ook wenkbrauwserums te verkrijgen. Deze bevorderen de haargroei en maken je bestaande haartjes dikker en steviger. Heel handig dus als jij niet gezegend bent met volle wenkbrauwen óf als je iets te enthousiast bent geweest met een pincet. Smeer wel bewust, want je wil natuurlijk geen haar op ongewenste plekken. Heb je dát weer…

Lees ook: Waarschuwing! Dit kan er gebeuren als je wimperserum gebruikt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld: Videostill