Déze wenkbrauwen zorgen ervoor dat je jonger lijkt

wenkbrauwen

Ook de kleur speelt een belangrijke rol

Op het gebied van wenkbrauwen hebben we de afgelopen decennia veel trends zien komen en weer zien gaan. Kun je je nog herinneren dat het hartstikke in was om streepdunne wenkbrauwen te hebben? Dat is vandaag de dag wel anders. Maar trend of niet, uit onderzoek is gebleken dat een bepaalde wenkbrauwvorm ervoor zorgt dat je jonger lijkt.

Hoe zagen jouw wenkbrauwen er tien jaar geleden uit?

Trend
Tijden zijn veranderd. De wenkbrauwen die je zes jaar geleden zorgvuldig bijhield, zien er nu misschien heel anders uit. Momenteel doen velen er alles aan om de wenkbrauwen wat natuurlijk te laten ogen dan in de jaren ’90. Wil jij graag jonger lijken? Dan is dit de trend die jij moet volgen.

Onderzoek
Uit een onderzoekje dat werd gepubliceerd in Frontiers, blijkt dat een vrouw jonger wordt geschat als ze donkere, aanwezige wenkbrauwen heeft. Hoe de onderzoekers hierachter kwamen? Door het simpelweg te vragen aan een groep proefpersonen. 800 foto’s van vrouwen tussen de 20 en 80 jaar werd getoond aan de groep mensen. In 80 procent van de gevallen zeiden deze personen dat iemand jonger leek wanneer het contrast in het gezicht groter was: dus wanneer de wenkbrauwen meer aanwezig waren.

Lees ook: Deze voedingsmiddelen zorgen ervoor dat je haar sneller groeit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Pixabay