Hierdoor vallen wimpers uit en zo voorkom je dat

Je wimpers zullen minder uitvallen als je dit in gedachten houdt

Het is uiteraard niet leuk als je wimpers uitvallen. Je wilt het liefst ook mooie, lange, sterke wimpers, maar dit lijkt soms een onmogelijke opgave voor ze hun ideale lengte hebben bereikt. Super frustrerend! Gelukkig zijn er vijf oorzaken te noemen voor uitvallende wimperhaartjes en hoe je dit kunt voorkomen. 

Zo kun jij ook mooie lange wimpers krijgen.

Wrijven

De eerste oorzaak van uitvallende ooghaartjes is het overmatig veel wrijven in je ogen. Je kunt op die manier je wimpers loswrijven. Ook als jij wat extra ijverig bent met het verwijderen van make-up kan het zijn dat je wimpers elke dag weer een klap krijgen. Je kunt het beter wat rustiger doen. Ook het te lang laten zitten van make-up is schadelijk voor je wimpers. Het is dus wel essentieel dat je het verwijderd, maar probeer dit zo zacht mogelijk te doen.

Marcara

Ben jij fanatiek met mascara? Grote kans dat de haartjes bezwijken onder het gewicht. Het is niet niks voor zo’n haartje om de hele dag een paar extra lagen met zich mee te dragen. Hierdoor kunnen ze op termijn beschadigen en uitvallen.

Wimperkruller

Als je van jezelf geen krullende wimpers hebt, kan het heel verleidelijk zijn om ze elke ochtend even te krullen. Toch is dit niet heel goed voor de haartjes. Als je namelijk te dicht bij de aanzet krult, kan het zijn dat je er zo een paar uittrekt.

Hormonen

Hormonen kunnen een grote invloed hebben op de haargroei. Het kan groeien op plaatsen waar je ze liever niet hebt, maar het kan ook uitvallen. Als je hormoonhuishouding beïnvloed wordt door stress of ziekte, kan het maar zo zijn dat je een wimper ziet vallen.

Voeding

Zorg dat je gevarieerd en gezond eet. Je wimperhaartjes hebben baat bij een gezond voedingspatroon en zullen hier alleen maar sneller door groeien. Je rest van je lijf heeft hier overigens ook baat bij.

Lees ook: Dit veelgebruikte huishoudproduct kan de oorzaak van puistjes zijn

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: pxhere