Dit is waarom je soms witte streepjes op je nagels hebt

Iedereen heeft weleens witte strepen op de nagels

Misschien lak jij je nagels graag in een leuk kleurtje of houd je het enkel bij een natuurlijke look. Ieder z’n ding. Wanneer het op nagels aankomt heeft ieder z’n eigen smaak, maar een ding hebben de meesten wel gelijk: een keer in de zoveel tijd heb je van die witte streepjes op je nagels. Hoe kom je daar toch aan?

Heeft het te maken met het calciumgehalte in je lichaam?

Calcium

Veel mensen doen er van alles aan om ervoor te zorgen dat je lichaam genoeg calcium binnenkrijgt. Dit doen de meesten in de vorm van het eten van melk, kaas en yoghurt en de veganisten en lactose-intoleranten onder ons zorgen dat ze genoeg binnenkrijgen door alternatieven hiervan te nuttigen. Natuurlijk doen we dit omdat het gezond is, maar toch ook wel in de hoop mooie nagels te hebben. Maar toch heb je zo nu en dan van die witte streepjes op je nagels. Het blijkt nu dat die witte streepjes helemaal niets te maken hebben met je calciuminname.

Witte streepjes

De witte streepjes op je nagels zien er misschien niet het allermooist uit, maar het heeft niets te maken met de hoeveelheid calcium die je binnenkrijgt. Een verklaring hiervoor is dat je iets op je nagels hebt laten vallen, maar soms verschijnen die streepjes – die in de wetenschap ook wel punctate leokonychia worden genoemd- uit het niets. Het blijkt dat er iets anders met je lichaam aan de hand is wanneer deze verschijnen.

Infecties

Dus wat is er precies aan de hand? Als je lichaam infecties bestrijdt, heeft het alle kracht nodig dat het kan opbrengen om de ziektekiemen te bestrijden. Om deze redenen beschermt het lichaam de ‘kleine’ dingen in het lichaam minder, waaronder dus de groei en gezondheid van je nagels. Een streepje op je nagels houdt in dat je lichaam een pauze nam wat betreft nagelgroei, maar tegen de tijd dat je streepjes tevoorschijn komen is je lichaam alweer van de desbetreffende infectie af waartegen het vocht.

Lees ook: Nagellak uitgedroogd? Zo maak je ‘m in een minuutje weer smeerbaar

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Her | Beeld: Dingen voor Vrouwen©