Word je de laatste tijd geteisterd door haaruitval? Dat kan hierdoor komen!

haarverlies

Je verliest inderdaad meer haar dan normaal!

De herfst is aangebroken; dit betekent dat de blaadjes in grote getale van de bomen afvallen. Maar is dat bij jou niet het enige dat momenteel valt en ligt je grond bezaaid met jouw hoofdhaar? Dan hoef je je niet meteen zorgen te maken; er is namelijk een hele normale verklaring voor. 

Heb jij ook het idee dat je sinds september meer haar verliest? Dat verbeeldt je je niet!

Haaruitval
Een nieuw onderzoek van het British Journal of Dermatology heeft namelijk onderzocht hoe vaak het eigenlijk voorkomt dat vrouwen meer last krijgen van haaruitval in de herfstmaanden. Ze deden dit op een hele bijzondere manier: ze keken naar hoe vaak er naar ‘haaruitval’ gezocht werd op Google in acht verschillende landen. Ze keken hierbij naar een periode van twaalf jaar en vergeleken hierbij de seizoenen met elkaar. Wat bleek? Seizoensgebonden haaruitval is wel degelijk een ding.

Evolutie
Maar wat nu precies de achterliggende reden hiervan is, dat is nog niet bekend. Wel denkt Shawn Kwatra, assistent-professor dermatologie aan de John Hopkins University School of Medicine dat de toenemende mate van haaruitval, wat begint in de zomer, vanuit evolutionair perspectief gezien het gevolg zou kunnen zijn van het feit dat haar dient als middel om het hoofd warm te houden. Omdat dit in de zomer minder noodzakelijk is, laat de hoofdhuid een heleboel haar los.

Lees ook: zelf je haar knippen? Zó doe je dat

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash