Droge lippen? Probeer deze zelfgemaakte lippenbalsem

lippenbalsem
Deze zelfgemaakte lippenbalsem helpt je van je droge lippen af

Heb je ook zo’n last van droge, schrale lippen? Vooral in de winter overkomt dit euvel ons. Droge lippen ontstaan namelijk door de kou, maar ook door de droge lucht binnen door de radiator. Voor je het weet heb je allemaal velletjes op je lippen en voelen ze pijnlijk aan. Er zijn talloze soorten lippenbalsem op de markt, maar je kunt er ook heel gemakkelijk zelf een maken met spullen uit je keukenkastje.

Zo maak je een heerlijke lippenbalsem helemaal zelf.

Droge lippen

Droge lippen ontstaan door zowel een vochttekort in je lichaam als door erg droge lucht in de winter. Om droge lippen tegen te gaan is het dus belangrijk om genoeg water te drinken. Vooral als je veel koffie en thee drinkt, en dus cafeïne binnenkrijgt, moet je een paar extra glazen water nuttigen om je vochtbalans op peil te houden. Om je lippen tegen externe factoren te beschermen, kun je het beste smeren met een goede lippenbalsem. Wij vertellen je hoe je er zelf eentje maakt.

Dit heb je nodig:

  • 1 eetlepel vaseline of kokosolie
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel citroensap

Zo maak je het:

Verwarm de eetlepel vaseline in een magnetronbestendig bakje of in een klein steelpannetje. Voeg de honing en het citroensap aan de warme vaseline toe en roer dit goed door elkaar. Doe het in een afsluitbaar plastic trommeltje en zet het minstens tien minuten in de koelkast. Zet het goedje daarna nog vier uur in de vriezer om helemaal op te laten stijven. Hierna heb je een stevige lippenbalsem die je lippen goed verzorgt! Je kunt de vaseline prima vervangen door kokosolie.

Lees ook: Hierdoor vallen wimpers uit en zo voorkom je dat

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tips van Oma | Beeld: Videostill