Zo lukt het jou om je haar (sneller) lang te laten groeien

haar

Zo krijg je lange lokken om van te dromen

Wanneer je zin hebt om je coupe dramatisch te veranderen, gaat er vaak een ander kleurtje in, maar ook centimeters worden van je lokken geknipt. Heel leuk, zo’n andere look. Toch kan het voorkomen dat je spijt hebt dat je je haren hebt afgeknipt. Is dit voor jou het geval? Maak je geen zorgen, het groeit weer aan. En met deze tips gaat het sneller!

Een bezoekje aan de kapper

Wanneer je naar de kapper gaat, vraag je ironisch genoeg vaak of ze je haar wil ‘bij knippen’. Als dat toch eens kon: haar eraan laten knippen. Hoewel het soms lastig is om naar de kapper te gaan als je je haar juist wilt laten groeien, is het erg goed voor je lokken. Haarspecialisten adviseren om toch eens in de 8 weken naar de kapper te gaan om je haar bij te laten punten. Zo zorg je ervoor dat je haar altijd gezond blijft. Zo hoeft er niet opeens een heel groot stuk af wanneer het eindelijk een zeemeerminnenhaar-lengte heeft.

Minder hitte

Het is zo verleidelijk om na een douche naar je föhn te grijpen om je lokken droog te föhnen, maar die hitte is erg slecht voor je haar. Hetzelfde geldt voor je stijl- en krultang. Wie lang haar wil krijgen (of wil behouden), kan deze hittebronnen beter vermijden. Dit voorkomt dat je haar snel uitdroogt en dat je dode puntjes krijgt.

Voldoende vitamines

De juiste vitamines helpen om je haar sterk te houden en om het sneller te laten groeien. Supplementen kunnen in dit geval daadwerkelijk helpen, maar ook vitamine B is een wondermiddel. Het laatste is vooral essentieel voor de groei van je haar.

Lees ook: Droogshampoo kun je het beste op dit moment gebruiken

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels