Zo voorkom je groen haar door zee- en chloorwater

chloorwater

Wij hebben geen belang bij groene lokken

De zomervakantie staat voor de deur, dus grote kans dat jij binnenkort tijdens je vakantie een duikje neemt in het zwembad of de zee. Lokken die door het zwemwater groen kleuren, zijn natuurlijk onze grootste nachtmerrie. Hoe kunnen we voorkomen dat we de rest van de vakantie met een groengekleurde coupe moeten rondlopen?

Zwemwater

Zowel chloor- als zeewater kan blonde lokken een groene tint geven. In het water zitten namelijk koperdeeltjes die aan blond haar kunnen gaan hechten en gaan oxideren, en dat veroorzaakt die gevreesde groene kleur. Gelukkig kan je met de nodige voorbereiding voorkomen dat je haar verkleurt.

Spoel je haar met kraanwater

Voor je in het zwembad springt, is het slim om je haar voor te spoelen onder de kraan. Nat haar neemt namelijk minder snel chloor of zout op, dus zal zowel het zout als chloor je haar minder kunnen aantasten. Overigens kan zout ook je haar uitdrogen, waardoor je haar kwetsbaar wordt.

Verzorgende producten

Geef je haar wat extra liefde door haarolie of leave-in conditioner te gebruiken. Deze producten creëren en beschermende laag om je haar, waardoor chloor en zout ook minder de kans krijgt om je haar te verkleuren of te beschadigen.

Uitspoelen

Heb je een frisse duik genomen, spoel dan je haar uit voordat je gaat zonnen. Zo blijven boosdoeners zoals chloor en zout korter in je haar, waardoor ze minder tijd hebben om je haar verder te beschadigen. Uitspoelen is voldoende, maar je kunt ook meteen je haar wassen met shampoo en verzorgen met conditioner als je niet meer het water in gaat. Het is belangrijk om je haar na een dagje zwemmen goed te verzorgen met een masker om het vochtgehalte weer op peil te brengen, zodat je de kleur en glans behoudt.

Redmiddeltjes

Maar wat als je haar ondanks alle maatregelen toch groen is verkleurd? Gelukkig betekent dit niet dat je de schaar in je lokken hoeft te zetten. Een azijnspoeling kan de kleur neutraliseren, net zoals een spoeling van zuiveringszout gemengd met water. Laat het een paar minuten intrekken en spoel grondig uit. Hopelijk kun je dan weer met je mooie blonde coupe door het leven.

Lees ook: Hoe belangrijk is haarolie in je haarverzorgingsroutine?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NSMBL | Beeld: Pixabay