Zomerklaar: tips voor perfect verzorgde voeten

voeten

Kom maar op met die mooie sandalen!

Een groot deel van het jaar zitten onze voeten lekker warm verstopt in onze schoenen, en daardoor vergeten we soms om ze goed te verzorgen. Maar nu de zomer aanbreekt, is het tijd om onze voeten wat extra liefde te geven, zodat we met mooie, gezonde voeten voor de dag kunnen komen. Met deze tips heb je in een handomdraai verzorgde voeten en kun je vol zelfvertrouwen je sandalen aantrekken.

Voetenbad

Er gaat niets boven een ontspannend voetenbadje, en laat het nu ook nog de perfecte eerste stap zijn voor verzorgde voeten! Tover een teiltje tevoorschijn en vul deze met lauwwarm water, voeg eventueel wat badzout toe. Door het voetenbadje word je huid zacht, waardoor je gemakkelijk nagelriemen en dode huidcellen kunt verwijderen.

Scrubben

Na ongeveer tien minuten kun je met behulp van een scrub dode huidcellen van je voeten verwijderen. Haal je voeten uit het badje, maar droog ze nog niet af. Door de scrub over je voeten te masseren stimuleer je ook nog eens de bloedsomloop en krijgen je spieren een lekkere massage. Je voeten brengen je overal naartoe, dus die extra aandacht verdienen ze zeker!

Vijlen

Door drukplekken van je schoenen kan er eelt op je voeten ontstaan. Een beetje eelt kan geen kwaad; sterker nog, het beschermt je huid. Maar wanneer de laag te dik wordt, kan het gaan irriteren en er onverzorgd uitzien. Met een speciale eeltvijl kun je de te dikke plekken voorzichtig verwijderen. Wees alleen niet te enthousiast; als je te veel weghaalt, verdwijnt de bescherming van kwetsbare plekjes en dat kan pijnlijk zijn.

Nagels

Mooie, verzorgde nagels mogen niet ontbreken wanneer je je voeten zomerklaar maakt. Door het voetenbadje zijn je nagels ook zachter geworden, waardoor je ze makkelijk kunt knippen en vijlen. Knip je nagels recht af, zodat ze niet kunnen ingroeien. Vijl de randjes mooi glad en gebruik eventueel een polijstvijl om je nagels extra glad te maken.

Met een mooie nagellak maak je de pedicure helemaal af. Gebruik altijd een basecoat zodat de nagellak langer mooi blijft en je teennagels niet verkleuren. Kies je favoriete kleur en sluit af met een topcoat, en klaar is Kees! Nu kun je met een gerust hart je mooie sandalen aantrekken en met verzorgde voeten de deur uitgaan.

Lees ook: Deze soorten knobbeltjes in je borst wijzen waarschijnlijk niet op borstkanker

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels / Andrea Piacquadio