Zoveel beha’s zou je eigenlijk in je bezit moeten hebben

beha

Hoeveel beha’s heb jij in je bezit?

Vijftien paar schoenen, een kast vol jurkjes en bakken accessoires: qua kleding zijn wij behoorlijk goed voorzien. Alleen als we onze ondergoedlade opentrekken valt het direct op dat dit behoorlijk achterblijft bij de rest van onze garderobe. Wat we voornamelijk aantreffen is een paar afgedragen vodjes die we al jaren dragen.

Want eerlijk is eerlijk, wanneer is de laatste keer dat jij een set nieuwe beha’s hebt aangeschaft?

Basis van je garderobe
Wij kunnen het ons eerlijk gezegd niet herinneren. De twee exemplaren die we hebben dragen we al sinds jaar en dag en de beugels hangen er bijna uit. De laatste keer dat wij ons een paar nieuwe beha’s aan hebben laten meten weten we niet meer en dat terwijl fatsoenlijk ondergoed de basis van een garderobe is. Maar hoeveel beha’s zou je nu eigenlijk moeten hebben?

Elastiek te los
De Amerikaanse modewebsite InStyle ging op onderzoek uit om te kijken hoeveel beha’s je nu eigenlijk nodig hebt. Het antwoord van Marissa Vosper van het Amerikaanse lingeriemerk Negative Underwear is best verrassend: wekelijks zou je vier beha’s moeten dragen – zodat je zeg maar drie keer kunt wisselen. Sterker nog, elke dag dezelfde beha dragen is geen goed idee, want het elastiek wordt dan veel te los. Je beha moet de tijd krijgen weer terug in vorm te komen. Als je die logica volgt, heb je er vier nodig. Goed, wij gaan even bh-shoppen…

Lees ook: Dankzij deze kledingtrucjes lijk je een paar centimeter langer 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle.nl | Beeld: Pexels