Mensen denken dat je zóveel ouder bent als je droge handen hebt

En het is niet mals…

We zijn niet allemaal gezegend met de magnifieke handen van een handmodel. Helaas hebben we -vooral in de winter- weleens last van droge handen. Het hebben van droge handen kan irritant zijn en bovendien ogen je handen dan een stuk minder mooi. Helaas is dat nog niet alles. Als jij schrale handen hebt, denken mensen ook nog eens dat je een stuk ouder bent dan je echt bent!

Wij schaffen meteen een paar tubes handcrème aan!

Negen jaar ouder
Het Briste waterbedrijf Harver Water Softeners deed onderzoek naar hoe oud mensen die droge handen hebben worden geschat. De resultaten vielen ons rauw op het dak. Uit hun onderzoek bleek dat mensen die droge handen hebben gemiddeld negen (!) jaar ouder worden geschat. Voor de studie werden mensen op straat gevraagd om de leeftijd van mensen te schatten op basis van kiekjes van hun handen. Op de helft van de plaatjes waren droge handen te zien en op de andere foto’s waren verzorgde, gladde handen afgebeeld.

De resultaten
Maar liefst 69 procent van de ondervraagden dachten dat de mensen met droge handen negen jaar ouder zijn dan ze werkelijk zijn! Het was zelfs zo erg dat twee voorbijgangers dachten dat een 28-jarige man 80 jaar was, omdat hij zulke droge handen had. Mensen die verzorgde, gladde handen hebben werden gemiddeld een jaar jonger geschat.

Wij smeren onze handen meteen in met een lekkere crème…

Lees ook: Zó vaak zou je je handen op een dag moeten wassen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Pixabay