Handig: zo blijft die mooie, zwarte broek ook écht zwart

Wij zijn nou eenmaal dol op deze kleur

Wij hullen ons dagelijks in een zwarte top of hijsen ons in een zwarte broek. Zwart is een kleur -ja, wij zien zwart als een kleur- die je altijd kunt dragen en chique oogt. Voor iedereen die dol is op deze donkere kleur is het een nachtmerrie wanneer die mooie, zwarte broek binnen no-time verandert in een vaal gedrocht. Om te huilen. Gelukkig kun je jezelf dit leed in de toekomst besparen door je aan de volgende regels te houden.

Wij gaan dit goed onthouden!

  • Was je broek niet te vaak: was je jeans niet vaker dan nodig is. Van te vaak wassen wordt je broek vaal. Deponeer je broek bovendien altijd binnenstebuiten in de wasmachine, was ‘m altijd koud en gebruik wasmiddel voor zwarte was. Was je broek bovendien alleen met donkere kledingstukken.
  • Weken: ben je net de nieuwe eigenaar geworden van een blitse, zwarte jeans? Trek de broek niet meteen aan en was ‘m ook niet meteen, maar laat de broek eerst een nacht weken in water met een goede scheut azijn. Zo fixeer je de kleur en behoud je deze na het wassen.
  • Vermijd de droger: je broek slijt een stuk sneller wanneer je deze in de droger doet. Het duurt wat langer om ‘m aan de waslijn te laten drogen, maar dan kun je wel langer van je broek genieten.
  • Textielverf: zijn je zwarte broeken toch vaal geworden? Dan kun je je jeans een boost te geven door hem te verven met textielverf (dit kun je kopen bij Kruidvat of HEMA).

Lees ook: Dankzij deze kledingtrucjes lijk je een paar centimeter langer 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Monstyle | Beeld: Pixabay