10 manieren om bijna ongemerkt extra calorieën te verbranden

Ga naar de sauna

Wil je helemaal tot rust komen en tegelijkertijd wat calorieën verbranden? Ga lekker naar de sauna! Per saunasessie kun je zo’n 300 calorieën verbranden, dit is wel afhankelijk van je BMI en de temperatuur van de sauna. Tevens geeft de hitte je metabolisme een boost.

Koken

Ook met een half uurtje in de keuken staan kun je lekker calorieën verbranden. Ga meteen meal preppen voor de volgende dag. Je hebt dan meteen wat calorieën verbrand in de keuken en voor de volgende dag een gezonde maaltijd. Win-win!

Slapen

Even een powernap doen; daar kunnen velen van genieten. Nog een reden om even lekker een dutje te doen: met een dutje van 30 minuten verbrand je 28 calorieën. Toch weer iets!

Ga niet zitten

Moet je wachten in de wachtkamer van de tandarts of dokter? Of wacht je op het OV? Ga niet zitten, maar blijf staan. Als je blijft staan verbrand je 33 procent meer calorieën wanneer je het jezelf makkelijk maakt op een stoel.

Verruil je bureaustoel voor een zitbal

Heb je een kantoorbaan? Verruil je gewone bureaustoel voor een zitbal. Als je op een zitbal zit, neem je een actievere zithouding aan, hierdoor kun je al zo’n 200 calorieën extra per dag verbranden!

Zet de verwarming wat lager

Als je in een koude ruimte werkt, moet je lichaam harder werken om warm te blijven dan wanneer je in een ruimte werkt waar het lekker warm is. Je hoeft niet meteen in de vrieskou te zitten, maar zet de verwarming gewoon iets lager dan je meestal doet.

Pagina 2/2

Lees ook: Hoeveel calorieën mag je op een dag eten en hoe ziet je dagmenu er dan uit?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Harper’s Bazaar, Voedingscoach aan huis | beeld: Unsplash