4 onverwachte klachten waarvoor je beter bij de fysiotherapeut kunt zijn

Deze vier klachten kunnen prima behandeld worden door de fysiotherapeut

Vaak zoeken we ons heil bij de huisarts als we last hebben van lichamelijke klachten. Maar, voordat je tijden rondloopt met fysieke klachten waar de huisarts niets aan kan doen, kun je bij sommige klachten beter eventjes een afspraak maken bij een fysiotherapeut. 

Volgens onderzoek van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie blijkt dat meer dan de helft van de bevolking veel te lang rondloopt met fysieke klachten die niet vanzelf overgaan. Bij de onderstaande klachten kun je beter meteen een afspraak maken met een fysiotherapeut.

1. Incontinentie
Wanneer je problemen ondervindt met plassen, kan dit vele oorzaken hebben. Een groot deel van deze oorzaken is te vinden in de onder- of overactiviteit van de bekkenbodemspieren. Ook een vergrote prostaat, een verzakking van de blaas of een blaasontsteking kan zorgen voor incontinentie. Een bekkenbodemfysiotherapeut kan je helpen bij deze klachten.

2. Valpreventie bij ouderen
Ieder jaar vallen er veel 65-plussers en belandt een groot deel daarvan op de Eerste Hulp. Per dag overlijden maar liefst negen 65-plussers door de gevolgen van een val. Belangrijk dus voor 65-plussers om ervoor te zorgen dat ze sterker op hun benen staan. Dit kan door een training bij een geriatriefysiotherapeut.

3. Hoofdpijn
Waar hoofdpijn vaak veroorzaakt wordt door stress, kunnen migraine, spanningshoofdpijn en gewone hoofdpijn ook veroorzaakt worden door een spanning in de nekspieren. Gooi je de oorzaak op stress en doe je er vervolgens niets aan, dan bestaat de kans dat je veel te lang met de klachten rondloopt. Ga daarom even naar de fysiotherapeut; deze kan de vastzittende spieren en nekwervels even goed losmaken.
4. Psychosomatische klachten
Heb je last van klachten waarvoor geen duidelijke lichamelijke oorzaak kan worden gevonden, dan kan het zijn dat je hier heel lang mee rondloopt. Een psychosomatisch therapeut kan wel een oorzaak vinden voor deze klachten en kan de last verminderen.
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest
Bron: Margriet | Beeld: Pexels