5 tips voor een veilig bezoekje aan de sportschool tijdens corona

sportschool corona

Zo kun je met een gerust hart sporten

In tegenstelling tot de eerste golf, blijven de sportscholen deze keer open. Groepslessen staan momenteel wel even on hold, maar gelukkig kunnen we nog wel gewoon in de gewichten hangen en aan onze conditie werken in de sportschool. Vind je het toch nog een beetje spannend om in coronatijden te sporten? Met deze tips is dat niet meer nodig.

1. Regels van je sportschool

Sportscholen moeten zich natuurlijk aan de regels houden die de Rijksoverheid oplegt. Daarnaast hebben de meeste sportscholen hun eigen regels, die ze vaak kenbaar maken op hun website of social media. Houd de kanalen van je eigen sportschool dus in de gaten, zodat je op de hoogte bent hoe deze met de situatie omgaat.

2. Eigen materiaal meenemen

Ben je zelf in het bezit van de nodige sportmaterialen? Neem dan je eigen spullen mee naar de sportschool. Dan weet je zeker dat het schoon en veilig is. Denk aan je eigen mat, een set bokshandschoenen, gewichtjes of weerstandsbanden.

3. Handen en materialen schoonmaken

Hygiëne blijft belangrijk. De meeste sportscholen zorgen hier zelf al goed voor, maar het kan nooit kwaad om er zelf wat extra aan te doen. Waarschijnlijk moet je bij binnenkomst en het verlaten van de sportschool je handen ontsmetten. Neem daarnaast zelf een sanitizer mee om tussendoor je handen te ontsmetten en de materialen die je hebt aangeraakt schoon te maken. Dat is fijn voor jezelf én voor de volgende sporter.

4. Afstand houden

Het is inmiddels de meest bekende regel: houd 1,5 meter afstand. Grote kans dat je het inmiddels automatisch doet, maar ook in de sportschool geldt de 1,5 meter afstand-regel. Zelfs als je gezellig met zijn tweeën sport, is het dus belangrijk om afstand van elkaar te houden. 

5. Plekje reserveren

Bij de meeste sportscholen kun je niet meer onaangekondigd langskomen om te sporten. Reserveer daarom vooraf je plekje, zodat je er zeker van bent dat je kunt sporten. In sportscholen mogen maximaal dertig personen tegelijk aanwezig zijn, dus het is belangrijk om op tijd te bedenken wanneer je wilt sporten. Anders is de kans groot dat de sportschool al volgeboekt is.

Coronavirus en zweet

Tot slot is het goed om te weten dat het virus volgens de Rijksoverheid niet via zweet wordt doorgegeven. Het coronavirus wordt verspreid via kleine druppeltjes in de lucht, die ontstaan wanner je hoest of niest. Om zweet hoef je je dus niet druk te maken in de sportschool.

Lees ook: Wat?! Vrouw moest sportschool verlaten omdat ze ‘te bloot’ was

Bron: Woman’s Health | Beeld: Pexels, Andrea Piacquadio