Gynaecologen willen dat je deze 8 ‘gewoontes’ afleert

gynaecoloog gewoontes patienten

Aan deze gewoontes maken veel patiënten zich schuldig

Grote kans dat je weleens een bezoekje hebt gebracht aan de gynaecoloog. Of het nu ging om een uitstrijkje, vervelende klachten of een eventuele zwangerschap: een bezoekje aan de gynaecoloog is hartstikke normaal. Toch maken veel vrouwen er een ding van en zijn er bepaalde gewoontes die gynaecologen vaak terugzien – en waar ze een flinke hekel aan hebben. 

1. Zorgen om scheren

Hetgeen wat gynaecologen om de haverklap te horen krijgen, zijn excuses voor de behaarde benen of bikinilijn. Tot grote frustratie van menig gynaecoloog, want wat maken die paar stoppels of haren nou uit? De boel moet gewoon gezond zijn.

2. Afzeggen vanwege je ongesteldheid

Een afspraak afzeggen omdat het de tijd van de maand is? Dat is volgens gynaecologen echt not done. Dat kleine beetje bloed is echt niet erg en daarnaast kan een gynaecoloog juist even extra checken op bijzonderheden – zoals enorm heftige bloedingen. Daarnaast geven de uitstrijkjes van tegenwoordig ook tijdens je menstruatie nauwkeurige resultaten.

3. Speciale zeep gebruiken

Zeep voor de flamoes, ook wel vaginale zeep: het wordt door menig gynaecoloog afgeraden. De situatie down under hoort – hoe graag je het misschien wil – nu eenmaal niet naar vers geplukte bloemen te ruiken. Je vagina reinigt zichzelf en daar is geen speciale zeep voor nodig. Het brengt de pH-waarde van je vagina enorm uit balans.

4. Het internet afspeuren

Last van vervelende kwaaltjes? Dan vragen we ‘dokter Google’ al gauw om advies. Het internet afspeuren lijkt misschien op iets geruststellends, maar het is alles behalve dat. Gynaecologen hebben een hekel aan patiënten die zich druk maken om simpelweg iets wat op het internet staat.

Meer tips lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2