Kun je beter aardappelen of pasta eten als je wilt afvallen? Dit is het antwoord!

Zo hoef je jezelf niet alles te ontzeggen!

Gebakken aardappelen, stamppot of een lekker bord pasta: wij vinden het allemaal even lekker. Toch passen al deze voedingsmiddelen niet echt binnen het verantwoorde dieet dat we nog even toe wilden passen voor de kerstdagen. We willen onszelf  echter niet ál het lekkers ontzeggen, dus zochten we voor het gemak maar even uit wat je beter kunt eten als je wat kilo’s kwijt wilt. 

Aardappelen of pasta?

Zetmeel
Margriet sprak hierover met een diëtiste en kwam tot de conclusie dat aardappelen de meest ‘slanke’ keuze is. Piepers bevatten namelijk minder zetmeel dan een even grote portie pasta en ze vullen beter, want er zitten meer vezels in. Daarnaast bevatten aardappelen veel vitamine C en ijzer en dit zit niet in pasta of rijst. Een warme maaltijd met aardappels, groente en een eiwitbron – zoals vlees, vis, peulvruchten of een andere vleesvervanger – is daarom een prima maaltijd, zeker als je aan je gewicht wilt werken.

Volkoren
Gekookte aardappelen hebben echter wel de voorkeur boven gebakken of gefrituurde, want daar komen meteen weer veel meer calorieën om de hoek kijken door het gebruik van olie of boter. Als je toch graag pasta of rijst wilt eten, kies dan voor de volkoren variant en eet er veel groente bij. Met pasta en rijst schep je alleen al gauw teveel op en krijg je vaak ongemerkt extra calorieën binnen, zoals de kaas en ketjap die we er nogal eens doorheen roeren. Dat zul je met gekookte aardappelen minder snel doen.

Dit vind je misschien ook leuk: Ideaal! Dít drankje helpt je met het verliezen van gewicht

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash