Slaapdokter van Oprah Winfrey: ‘Dit is het allerslechtste om te doen voordat je naar bed gaat’

Eigenlijk klinkt het heel logisch

We weten dat we onze telefoon eigenlijk niet in de slaapkamer bij ons moeten houden en we weten ook wel dat cafeïne drinken een slecht idee is vlak voordat je aan je schoonheidsslaapje wilt beginnen. Toch is er volgens dokter Michael Breus iets wat je absoluut niet moet doen voordat je naar bed gaat.

De dokter beweert dat dit het allerslechtste is om te doen voordat je gaat slapen.

Slaapdokter

Michael Breus sprak onlangs met DailyMail en vertelde wat je absoluut nooit moet doen voordat je gaat slapen. En de beste man kan het weten. De dokter is gespecialiseerd in slaap en schijnt Oprah Winfrey onder een van zijn cliënten te kunnen scharen. Hij deelt zijn adviezen met de televisiepresentatrice, maar hij is ook de beroerdste niet en geeft ons ook mee wat we nooit moeten doen voordat we gaan slapen.

Niet doen

Als je je nachtrust niet te veel in de weg wilt zitten, is er een ding wat je echt niet moet doen. “Een grote emotionele discussie met je partner hebben voordat je naar bed gaat, is het slechtste wat je kunt doen”, vertelt Michael. “Het zorgt voor opwinding. Je bent boos, je bent van slag en je kunt niet stoppen met denken voordat je naar bed gaat.”

Uren slaap

Hoewel we allemaal wel weten dat je tussen de zeven en negen uur slaap nodig hebt per nacht, beweert Dr. Breus dat het ideale aantal uren nachtrust zeven en een half uur is. Hij noemt dit de ‘sweet spot’. “De gemiddelde slaapcyclus duurt 90 minuten”, begint hij zijn uitleg. “Een normale nacht bestaat uit vijf volle slaapcyclussen. Dus als we een simpele rekensom toepassen, kom je uit op zeven en een half uur.”

Lees ook: Verban deze spullen uit de slaapkamer als je goed wilt slapen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: DailyMail | Beeld: Pexels