Heb jij altijd honger? Hier komt het waarschijnlijk door!

Aha: daarom wil jij altijd eten

Hoewel Moeder Natuur op geen enkele manier aan je duidelijk maakt dat je zwanger bent, ben je er toch wel van overtuigd dat er een zogenoemde food baby in je buik zit. En die wil gevoed worden. Heb jij altijd maar honger? Dan komt het misschien wel door een verkeerd voedingspatroon. Er is namelijk één ingrediënt dat je een constante honger kan bezorgen.

Dat knorrende monster in je maag lijkt er eentje te zijn die niet te temmen is. Het enige wat je nog lijkt te kunnen doen, is extra calorieën naar binnen stouwen. Het liefst in de vorm van: pizza, patat of pasta. Maar hoe kan het dat je toch altijd maar honger hebt? Er blijkt één specifieke boosdoener te zijn. Het ergste: we gebruiken het elke dag. Sommigen zelfs bij élke maaltijd.

Ingrediënt
Het ingrediënt dat namelijk dat hongergevoel kan oproepen, is zout! Lange tijd werd er gedacht dat zout alleen maar dorst bezorgt en dat je hierdoor vocht vasthoudt, maar uit onderzoek onder Russische astronauten blijkt dat zout veel invloed heeft op je hongergevoel!

Aan het onderzoek namen tussen 2009 en 2011 astronauten deel die maandenlang in een gecontroleerde omgeving leefden. Zo was het voor de onderzoekers makkelijker om hen te observeren en om hun zoutinname te onderzoeken. Voor een Russisch dieet is het normaal dat er 12 gram zout per dag wordt gegeten, maar dit werd teruggebracht naar 6 gram per dag. De verwachting was dat de astronauten hierdoor minder water zouden drinken. 

Echter bleek dat niet waar te zijn. De proefpersonen die meer zout binnenkregen dronken juist minder dan de groep deelnemers met een lagere zoutinname. Daarnaast had de mensen die meer zout kregen veel meer last van een hongergevoel, ondanks het feit dat ze evenveel calorieën binnenkregen als de andere groep.

Dus… dat eitje voortaan maar minder royaal bestrooien met zout?

Meer lezen: 

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Pixabay