Je slaapt genoeg maar bent altijd moe: herkenbaar? Hier kan het door komen

moe

Ben jij ook altijd moe, ongeacht hoeveel je slaapt?

Slaap is belangrijk, dat weten we allemaal. Wij pakken daarom altijd minimaal 7 á 8 uur per nacht zodat we de volgende ochtend met een fris gemoed de dag aankunnen. Maar wat als je genoeg slaapt en je de volgende dag nog steeds moe bent? Als dit een keertje voorkomt kan je het nog wegwuiven, maar als het eerder regel dan uitzondering is dan is er misschien meer aan de hand. 

Wat als genoeg slaap niet meer genoeg is?

Druk hebben we het allemaal. Werk, sociaal leven, relaties en soms kinderen: 24 uur in een dag lijkt niet meer genoeg. Soms komt het dan voor dat je eens te weinig slaap pakt, maar als je meestal het aanbevolen aantal uren slaapt en toch nog moe bent kan de oorzaak ergens anders liggen. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Sta dan eens stil bij de volgende punten:

Beweging
Het kan zijn dat je geest wel moe is van een drukke dag, maar dat je lichamelijk nog niet aan slapen toe bent. Een groot deel van de mensen brengt hun werkdag zittend achter een computer door, en dit zorgt ervoor dat je het grootste deel van de dag niet beweegt. Op deze manier heb je lang niet alle energie verbruikt die nodig is voor een goede nachtrust. Doe een wandeling in de lunchpauze of na het eten, dit helpt al heel veel.

Drinken
Een groot deel van de mensen drinkt veel te weinig water en zit ver onder het minimum aanbevolen aantal van 8 tot 10 glazen per dag. Als je lichaam uitdroogt kan je last krijgen van een enorme energiedip, gepaard met een suf gevoel. Let eens wat bewuster op je water-inname.

Douchen
In de avond daalt je lichaamstemperatuur om je voor te bereiden op de nacht. Als jij dan laat in de avond nog heel warm gaat douchen warmt je lichaam weer op en wordt het weer wakker. Douche dus maximaal twee uur voordat je in bed stapt!

Snacken
Pas op met wat je eet voordat je naar bed gaat. Nog even een handje chips naar binnen werken is geen topidee, want volgens onderzoek kunnen vooral zoute snacks je hersenen weer activeren. Dit zorgt voor een onrustige nacht en zelfs nachtmerries! Snacks als een halve banaan of een handje amandelen brengt je juist tot rust en daardoor slaap je beter.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pixabay