Beginnende blaasontsteking kun je aan deze 5 symptomen herkennen

Voorkomen

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Herken je een van de vijf symptomen van een beginnende blaasontsteking op de vorige pagina? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen op de ontsteking te verminderen en uiteindelijk te voorkomen dat het overgaat in een echte urineweginfectie.

1. Water drinken

Om te beginnen is het erg belangrijk om voldoende water te drinken. Probeer ongeveer twee liter water per dag te drinken. Op deze manier krijgt je blaas de mogelijkheid om de bacteriën weg te spoelen. Niet alleen je blaas heeft er baat bij, maar met dit warme weer is voldoende water drinken ook belangrijk voor de algehele gezondheid.

2. Cranberrysap

De zure stoffen in cranberrysap maken het voor de bacteriën moeilijker om zich te hechten in de urinebaas. De kans op een infectie neemt hierdoor aanzienlijk af. Bij een beginnende blaasontsteking wordt geadviseerd om ongeveer drie keer per dag een glas cranberrysap te drinken.

3. Ga vaak plassen

Hoe vermoeiend en pijnlijk het soms kan zijn, probeer toe te geven aan de drang om vaker te gaan plassen. Dit is de enige manier om alle bacteriën uit je lichaam te spoelen. Hoe sneller alle bacteriën uit je lichaam zijn, hoe makkelijker je een ontsteking van de blaas kunt voorkomen.

Indien je het gevoel hebt dat jouw beginnende blaasontsteking toch overloopt in een urineweginfectie kun je het beste contact opnemen met je huisarts. Een urineonderzoek van de huisarts kan vaststellen of je een blaasontsteking hebt of niet.

Pagina 2/2

Lees ook: Harry en Meghan delen een heel ongewoon moment en de wereld smelt!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Optimale GezondheidCosmopolitan | Beeld: videostill, YouTube