Geen beha meer dragen? Dit gebeurt er dan met je lichaam

beha

Het zou een groot voordeel hebben

Behaloos door het leven gaan, de een vindt het een uitstekend plan en een ander moet er niet aan denken. Is het beter voor je lijf om zonder beha aan door het leven te gaan? Franse onderzoekers beweren van wel, volgens hen kun je je beha voortaan veel beter in de kast laten liggen.

Tja, het lijk ons wel euh… anders.

Hoe zit het?

Wel of geen beha, dat is de vraag. De Franse professor Jean-Denis Rouillon nam deze vraag uiterst serieus en spendeerde vijftien jaar aan een studie hierover. Voor het onderzoek werden 330 vrijwilligers van 18 tot 35 jaar regelmatig opgemeten zonder en met beha. De uitkomsten van het onderzoek tonen aan dat voor elk jaar dat je geen beha draagt je tepels maar liefst 7 millimeter worden gelift. Dit zou te danken zijn aan de natuurlijke groei van ondersteunend borstweefsel. Draag je een bustier? Dan zou je deze groei tegenhouden.

Kanttekening

Massaal de bustehouder in de prullenbak deponeren? Dat is volgens columniste Deborah Orr van The Guardian geen strak plan. De columniste zet vraagtekens bij de studie van de mannelijke professor. Voor het onderzoek zijn namelijk alleen de medische, fysieke en anatomische voordelen meegenomen. “Hij heeft zelf geen borsten, dus hij kent de psychologische en praktische redenen voor het dragen van een beha niet”, schrijft ze.

De deur uitstappen zonder een beha te dragen is niet voor iedere vrouw weggelegd. Wellicht kun je na het lezen van deze informatie wel extra genieten van een behaloze dag thuis.

Lees ook: Oelala: een man ziet een vrouw het liefst in deze lingerie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels