Belangrijk! Vijf bewegingen die iedere vrouw moet kennen om zichzelf te verdedigen

verdedigen

Iedere vrouw moet dit weten

Het is een deprimerend maar waar gegeven dat veel vrouwen het eng vinden om ’s avonds alleen over straat te lopen. Niet omdat ze bang zijn in het donker, maar om wat er kan gebeuren. Wanneer een vrouw wordt lastiggevallen is dat al één keer te veel, maar wat kun je het beste doen wanneer iemand je lastigvalt?

Zo verdedig je jezelf.

Benadeeld 
Een deel van de vrouwen in Nederland voelde zich al niet veilig op straat, maar sinds de verkrachting en moord op Anne Faber is dat gevoel toegenomen. Wanneer een vrouw wordt lastiggevallen, is het vaker een man dan een vrouw die haar een onprettig gevoel geeft. Helaas zijn we biologisch gezien benadeeld op de man. Mannen zijn over het algemeen langer, breder en zwaarder gebouwd dan vrouwen en hebben ook nog eens meer spiermassa waardoor ze sterker zijn. Daarom is het zo belangrijk om bewegingen te kennen om je te verdedigen.

In het kruis trappen

Wanneer je door iemand wordt lastiggevallen, kan het moeilijk zijn om na te denken over een logische verdediging. Ga in zo’n geval altijd voor een effectieve krap in het kruis. Zowel bij mannen als bij vrouwen is dit een heel gevoelig punt. Sta je ver van je aanvaller af? Gebruik dan de tip van je tenen om diegene een oplawaai te geven. Sta je dichtbij? Stoot diegene dan met je knie in het kruis.

Open hand strike
Deze beweging is heel simpel. Gebruik het harde stukje net onder de palm van je hand en raak hiermee het kwetsbare gedeelte van het hoofd van je tegenstander. Dat zijn de de ogen, de voor- en achterkant van de nek en het gezicht. Duw heel hard met je hand tegen het gezicht van je belager, hiermee kun je diegene behoorlijk bezeren. Houd je armen voor je buik of borst nadat je je tegenstander een tik hebt gegeven, zo weet diegene dat je nog niet klaar met hem bent.

360 graden
Een aanvaller zal zijn slachtoffer vaak van achteren benaderen. Is dit het geval? Maak dan gebruik van het 360 graden verdediging. Sla met de zijkant van je pols en arm de aanvaller van je af en sla hierbij tegelijkertijd terug. Houd je arm daarbij in een rechte hoek, zodat je meer ruimte creëert tussen jou en de aanvaller.

Tassendief
Wil iemand je tas van je schouder grissen? Voorkom dit door mee te gaan in de beweging van je aanvaller. Bied niet meteen weerstand door te proberen je tas los te trekken, maar houd je tas vast en beweeg met de aanvaller mee. Hij of zij zal hierdoor verrast zijn waardoor je diegene kunt overvallen met een schop of met de open hand strike.

Vanaf de grond
Heeft je aanvaller je gevloerd maar staat hij of zij nog wel rechtop? Schop met beide voeten tegen de benen van je aanvaller aan. Til je heupen van de grond voor extra kracht. Hierdoor zal je aanvaller ook vallen en heb jij tijd om op te staan en weg te rennen. Bukt je aanvaller? Geef diegene dan een trap onder zijn of haar kin.

Wil je zien hoe deze oefeningen precies moeten? Bekijk de video hieronder.

 

Lees ook: op deze manier kom je makkelijk van je herfstdip af

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN, The Independent | Beeld: Lady Clever