Boobtalk: 7 feitjes over je borsten die je nog niet wist

borsten

Wedden dat jij deze dingen nog niet wist

Groot, klein, rond, ietwat hangend: ze zijn allemaal prachtig. De één is helemaal tevreden met haar portie ‘hout voor de deur’ terwijl de ander ze wel een slagje groter wil. Maar behalve de grootte en de looks, zijn er nog veel meer bijzonderheden aan deze twee toppers. Wij vertellen je 7 feitjes over je borsten die je waarschijnlijk nog niet kende. 

Wees blij met je rondingen!

1. Free the nipple

Wist je dat er acht verschillende soorten tepels bestaan? De ingetrokken, de uitpuilende, een lange of juist platte tepel, een gezwollen tepel (waarbij niet alleen de tepel, maar de hele tepelhof uitsteekt), een omgekeerde of eenzijdig omgekeerde tepel, een tepel met bultjes op de tepelhof én de overtallige tepels – waarbij je meer dan twee tepels hebt. Zo, dat was een hele mond vol. Dacht jij altijd dat jouw tepels abnormaal waren? Vanaf nu niet meer.

2. Groot, groter, grootst

Baal jij van jouw grote borsten? Denk daar nog maar eens over na. In het Guinness Book of Records pronkt Annie Hawkins Turner met haar cup 102 ZZZZ. Ja, je leest het goed. De boezem weegt zo’n 52 kilo!

3. Hoogtepuntje

Wist jij dat er een tepelorgasme bestaat? Bij het stimuleren van de borsten zou er in de hersenen hetzelfde stofje aangemaakt worden als bij het stimuleren van de clitoris. Let op: dit geldt niet voor iedereen. De ene tepel is simpelweg gevoeliger dan de ander.

4. Geen tweeling, maar zusjes

Dat alle borsten identiek aan elkaar zijn is een fabel. Bijna elke vrouw heeft ‘ongelijke’ borsten. Bij de meeste boezems is de linker borst het grootst. Baal jij van je ongelijke borsten? Stop daar maar gauw mee!

5. Slappigheid

We weten allemaal dat hoe ouder we worden, hoe meer de boel gaat hangen. Om dit zo lang mogelijk uit te stellen is het verstandig niet altijd een bh te dragen. Door het dragen van bh’s schijnen de borstspieren te verslappen. Dus: gooi die appeltjes los in de tas.

6. Zwaargewicht

Heb je er ooit over nagedacht hoe zwaar jouw borsten zijn? Daar hebben wij een antwoord op, aangezien de gemiddelde cup D één borst ongeveer 450 gram weegt. Reken maar uit.

7. Maandelijks feestje

Tijdens je ongesteldheid kunnen je borsten flink groeien. Door je hormonen kan je boezem wel een hele cupmaat groter worden. Vaak zijn ze ook ietwat gevoeliger in deze periode. Dat is dan weer jammer.

Lees ook: Tepelperikelen: van deze 6 kwaaltjes kun je last krijgen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Amayzine | Beeld: Unsplash