Calorieën verbranden op een leuke manier? Zo doe je dat

Met deze sport verbrand je net zoveel calorieën als met fietsen of hardlopen

Zie jij jezelf nu eenmaal niet als een gek op een hardloopband te keer gaan? Dat maakt helemaal niets uit. De één vindt zijn passie in hardlopen, de ander in fietsen, weer een ander bezoekt met liefde de sportschool en sommige mensen vinden gewoon geen enkele sport leuk. Dit is helemaal niet raar, aangezien we allemaal andere voorkeuren hebben. Dat dit nu betekent dat jij nooit een sportieve activiteit zal beoefenen is natuurlijk onzin, want uit onderzoek blijkt dat je door deze jeugdige activiteit net zoveel calorieën verbrandt als met fietsen of hardlopen. Yes!

En je doet het gewoon in je eigen achtertuin.

Springen maar

We hebben het vroeger allemaal gedaan: trampolinespringen. Uit onderzoek van The American Council on Exercise blijkt dat trampolinespringen hetzelfde effect heeft als 10 km/u hardlopen of 22,5 km/u fietsen. Volgens onderzoeker John Porcari wordt het springen op een trampoline ook als minder heftig ervaren, aangezien de klappen op je benen en voeten minder hard zijn.

Net als vroeger

Misschien heb je er toevallig al één voor je kinderen in de tuin staan. Nog niet? Dan wordt het dus tijd om een trampoline aan te schaffen. Want een paar keer in de week een tijdje springen gaat ervoor zorgen dat jij flink wat calorieën verbrandt. Voordeel: je maakt ook nog eens plezier, dus je zal minder snel het gevoel hebben dat je echt aan het ‘sporten’ bent.

De touwtjes in handen

Vind je de aanschaf van een trampoline wat overdreven? Dan kan je ook altijd nog een andere jeugdige – en soortgelijke – herinnering naar boven halen. Hiermee bedoelen we natuurlijk: touwtjespringen. Dit is volgens de onderzoeker een stapje verder, aangezien deze exercise wél als pittig ervaren wordt. De klappen die je benen en voeten hiermee opvangen zijn namelijk een stuk harder. Dat betekent: zweten!

Lees ook: Zoveel calorieën moet je dus verbranden om 1 kilo af te vallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jan-Magazine | Beeld: Pexels