Contactlenzen in de badkamer bewaren? Liever niet, dit is waarom!

contactlenzen

Je bewaart je contactlenzen voortaan liever ergens anders

Veel mensen doen hun contactlenzen in de badkamer voor de spiegel in en uit. De badkamer lijkt dan ook een hele logische plek om je lenzen te bewaren. Maar toch kun je ze in het vervolg beter ergens anders dan in de badkamer neerleggen. 

Je kunt je lenzenhouder beter op een andere plek bewaren, vooral met gevoelige ogen!

Badkamer

Al lijkt de badkamer een nog zo’n logische plek om je lenzendoosje te bewaren, je kunt dat beter niet meer doen. De badkamer is vaak een vochtige plek, aangezien meerdere personen daar iedere dag een douche nemen. In een dergelijke vochtige omgeving is het fijn vertoeven voor bacteriën. Daarnaast zijn de spiegels, kranen en wastafels in de badkamer sowieso een bron van bacteriën omdat we ze zo vaak aanraken. Ook bevindt zich in de badkamer vaak een toilet en wc-rol, beide ook niet vrij van bacteriën.

Bacteriën

Gezien het feit dat lenzen in een zo steriel mogelijke omgeving bewaard moeten worden om oogontstekingen te voorkomen, is een badkamer wellicht niet het beste idee. Liggen je lenzen namelijk open en bloot in het bakje in een badkamer, dan kunnen er allerlei nare bacteriën in terechtkomen die een ooginfectie kunnen veroorzaken. Nu zul je dat natuurlijk niet meteen oplopen, maar mensen met hele gevoelige ogen doen er misschien goed aan om de lenzen voortaan in een droge ruimte te bewaren. Slechts een kleine switch, want je slaapkamer dient zich namelijk prima voor dit doeleinde.

Contactlezen beschermen

Wil je je lenzen helemaal beschermen tegen ziekteverwekkers, dan doe je er goed aan om je lenzendoosje regelmatig schoon te maken of te vervangen. Maak je lenzen daarnaast altijd schoon met lenzenvloeistof. Doe dit niet met kraanwater: de bacteriën en het kalk in kraanwater kunnen de lenzen flink beschadigen en juist viezer maken dan ze waren. Als je zuinig bent op je lenzen en je lenzenbakje gaan jouw lenzen (en de gezondheid van je ogen) het langste mee!

Lees ook: Zo bespaar je geld op je bruiloft zonder dat je gasten het doorhebben

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Self | Beeld: videostill