Waarom je elke dag even zou moeten squaten

squaten

Wij gaan meteen beginnen

Squaten, het is niet onze favoriete bezigheid, maar het is wel goed voor een mooie derrière. Daarnaast is dit een fijne oefening om te doen, omdat je er niet voor naar de sportschool hoeft te gaan. Wist je dat squaten niet alleen goed is voor een mooie bilpartij, maar dat het meer voordelen heeft voor je lichaam?

We kunnen wel even vijf minuten vrijmaken. 

Voordelen 

De squatoefening is een van de bekendste lichaamsexercities. Niet alleen voor de gevorderden, maar ook voor de beginners is dit een fijne oefening om te doen. Benieuwd wat voor voordelen de squats hebben voor je lichaam? Wij hebben zes punten voor je op een rijtje gezet.

Goede spieren in je hele lichaam

De squats staan dan wel bekend als dé biloefening, maar dat is het niet alleen. Door deze oefening af en toe te doen versterk je je beenspieren, maar de rest van je spieren in je lichaam worden ook getraind. Ook als je de squat zonder gewichten doet, is deze oefening behoorlijk intens. Door die intensiteit komen hormonen vrij die goed zijn voor de spiergroei. Zowel je boven- als onderlichaam heeft daardoor baat bij een squatje of 20.

Goede vetverbranding

Wil je graag een kilootje of twee verliezen? Dan kan dat met behulp van de squat. Met deze training kweek je spiermassa en met meer spiermassa kan je lichaam ook meer vet verbranden. Het resultaat? Je valt sneller af. De regel geldt immers: hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je verbruikt. Leuke bonus: de bilspieren in je lichaam zijn de grootste spieren, doe je een paar extra squats? Dan geef je je vetverbranding een leuke boost.

Stimuleert de stofwisseling

De bloedsomloop wordt verbeterd tijdens het squaten en dat zorgt er weer voor dat afvalstoffen sneller uit je lichaam gaan. Met een squat werk je aan een mooier lichaam én geef je je stofwisseling een boost. Win-win!

Het verbetert je houding

Om te voorkomen dat je op latere leeftijd last krijgt van rugklachten is het belangrijk om je rug recht te houden. Zowel tijdens het sporten als wanneer je staat of zit. Een gezonde rug wordt gesteund door sterke rug- en buikspieren en dat is waarbij de squat van pas komt. De spieren die sterker worden als je vaak squat, zijn ook de spieren die je houding verbeteren. Het versterkt bovendien de spieren in je onderrug.

Lees ook: Met déze oefeningen verbrand je het meeste vet en en je hoeft er niet eens voor naar de sportschool

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Goed Eten Gezond Leven | Beeld: videostill