Oeps, nooit aan gedacht: we douchen veel te heet

Ga jij voortaan wat kouder douchen?

Een lange dag afsluiten met een warme straal water, heerlijk. Even onder de douche stappen voor je je bed in duikt is zeer aangenaam, helemaal als het water net wat warmer is dan normaal. Hoewel het nog zo lekker ontspannen voelt, is het helemaal niet goed voor je om heel warm te douchen.

Irritatie

Niet alleen zeep kan je huid behoorlijk irriteren, maar ook te heet water is funest voor je huid. Door een milde douchegel te gebruiken, beschadig je je huid (meestal) niet, maar te heet water kan de natuurlijke beschermlaag van je huid wel aantasten. Volgens dermatoloog Joshua Zeichner van het Mount Sinai Medical Center is de juiste temperatuur water 29 graden Celsius. Hij vertelt dat een overdadige blootstelling aan heet water de natuurlijke oliën wegspoelt. Dit kan weer leiden tot irritatie of zelfs ontstekingen.

Kouder

Grote kans dat de temperatuur van jouw douchestraal rond de 39 á 40 graden is. 29 graden is dan een grote verandering. De dermatoloog, die in heel New York bekend is, drukt mensen op het hart om dezelfde temperatuur aan te houden als dat van een verwarmd zwembad. Ook raadt hij aan om niet langer dan 10 minuten te douchen. Bovendien is het belangrijk om je huid niet droog te wrijven met een handdoek, maar om de huid droog te deppen. Voor je het weet haal je anders een natuurlijke vetlaag van je huid af.

Lees ook: Hoe vaak douchen is eigenlijk gezond? Dít is het antwoord

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels