5x deze dromen betekenen dat je het rustiger aan moet doen

Je dromen vertellen soms meer dan je denkt

We horen het die Marco nog zo zingen: de meeste dromen zijn bedrog. De droom mag dan wel nep zijn. De reden waarom je ergens over droomt kan de harde waarheid zijn. Veel mensen geloven dat dromen onthullingen zijn over je onderbewustzijn en dat kan volgens een klinisch psycholoog best het geval zijn.

Deze soorten dromen vertellen dat je op de rem moet trappen.

Dromen

Dromen doen we allemaal weleens. En logisch zijn die dromen meestal niet. Een praatje maken met iemand die je jaren niet hebt gesproken, vliegen terwijl dat helemaal niet mogelijk is of opeens een totaal ander leven leiden. Het kan allemaal. Sommigen zijn ervan overtuigd dat dromen je iets proberen te zeggen. Dr. Traci Stein, klinisch psycholoog en faculteitslid aan the Spirituality Mind Body Institute aan Columbia University’s Teachers College vertelt dat dromen een mix zijn van informatie die we hebben opgedaan en van onze wensen, angsten, gevoelens en herinneringen. “We dromen over van alles. Van het verleden, van het heden, onze wensen en onze zorgen voor de toekomst”, vertelt ze aan Bustle.

Advies

Lauri Quinn Loewenberg, een professionele dromenanalyst, vertelt dat je naar je dromen moet luisteren alsof het je beste vriendin is die eerlijk advies en commentaar geeft, omdat zij nu eenmaal van je houdt. Droom je over bepaalde dingen of signalen? Dan kan het zijn dat je gestrest bent en dat je het rustiger aan moet doen.

1. De remmen van je auto doen het niet

Aan Bustle vertelt Loewenberg dat autoremmen die het niet doen in je droom ‘een klassieker’ is. “De auto in je droom staat voor jouw vermogen om dingen te verwerken en verder te gaan met je leven”, vertelt ze. “Niet in staat zijn om de auto onder controle te houden, betekent dat je niet gefocust bent of dat je geen vertrouwen hebt. Als dit jou overkomt, betekent het dat je het rustiger aan moet doen.”

2. Je zit in een ontspoorde trein

Slaat de trein waarin je zit in je droom op hol? Dan betekent dat ook dat je rustiger aan moet doen, vindt Stein. Voor dit scenario geldt hetzelfde als voor de autoremmen die het niet doen: je bent niet gefocust of hebt te weinig vertrouwen.

Lees op de volgende pagina welke droomsoorten je ook proberen te vertellen dat je het rustiger aan moet doen.

Pagina 1/2