Dit is wat edelstenen kunnen doen voor je gezondheid

edelstenen gezondheid

Online is er steeds meer vraag naar edelstenen

De een heeft er niets mee en vindt het maar zweverig, de ander is juist geïntrigeerd en wil er meer over weten. Behoor jij tot de tweede groep en ben je nu eigenlijk wel benieuwd wat edelstenen precies voor je geestelijke- en fysieke gezondheid kunnen betekenen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dit is wat de steeds populair wordende edelstenen voor je kunnen doen.

Bewustere levensstijl

We zien het online steeds vaker voorbij komen: de helende werking van edelstenen. LINDA sprak met Floortje Ingen Housz en Imke Plaggemars van The Spirit Junkies. Beide weten ze alle ins en outs omtrent de werking van edelstenen uit te leggen. Samen hebben ze een spirituele webshop opgericht en met succes, want er is steeds meer vraag naar edelstenen. “Mensen gaan bewuster leven en zijn steeds meer bezig met selfcare. Ze vragen zich vaker af wat ze nodig hebben en waar ze blij van worden”, legt Floortje uit.

Taboe omtrent edelstenen doorbreken

Lange tijd rustte er een taboe op de spirituele werking van onder andere edelstenen. De dames van The Spirit Junkies vinden dat het hoog tijd is om deze taboe te doorbreken en de helende werking van de stenen meer onder de aandacht te brengen. “Alles om ons heen is energie en geeft een trillingsfrequentie – of energetische vibratie – af”, zo legt Floortje uit. “Gedachtes, emoties, mensen, dieren en natuur. En dus ook edelstenen.”

Werking van edelstenen

Maar hoe werken de edelstenen dan precies? Volgens Floortje en Imke neemt het lichaam de energetische vibratie van de steen op en neemt de steen jouw eigen energie over. Om deze reden is het regelmatig reinigen van de edelstenen ook erg belangrijk. Ook heeft de chemische samenstelling van de stenen invloed op de werking ervan, net als de trillingsfrequentie. Lichamelijk gezien kan onze huid, bloed en zelfs botten de mineralen die in de stenen absorberen. Veel mensen dragen daarom de edelsteen vaak om de nek of leggen de steen onder een kussen voor het slapengaan. “Zo kan een steen jouw minder fijne energie overnemen. Dit heeft vervolgens weer effect op je gehele welzijn”, aldus Floortje.

Negatieve en positieve energie

Voor een optimale werking van de edelstenen is het belangrijk om ze regelmatig te ontdoen van de negatieve energie én ze op te laden met positieve energie. Dit doe je door de stenen een korte badsessie of douche te geven. Let wel, niet iedere steen kan goed tegen water. Zo kan kraanwater bepaalde steensoorten aantasten. In dit geval kan je deze stenen in de aarde begraven en zie hier 24 uur laten liggen. Ten slotte kan rook van een bosje salie of Palo Santo ook een reinigende werking hebben op de edelstenen.

Edelstenen reinigen

Heb je de edelstenen gereinigd? Dan is het tijd om ze op te laden met positieve energie. Dit doe je door de stenen een nacht lang in het maanlicht te leggen. Met name bij een volle maan zullen de stenen meer positieve lading opnemen. Ook is het mogelijk om de stenen een aantal uren op te laden in de ochtendzon. Doffe stenen kunnen door het ochtendlicht hun glans terugkrijgen.

Lees ook: Mensen met deze sterrenbeelden zijn het slimst

Bron: LINDA, The Spirit Junkies | Beeld: Pikrepo