Een strandwandeling is niet alleen leuk, maar blijkt ook gezond te zijn

strandwandeling

Deze voordelen ervaar je tijdens een strandwandeling

We weten allemaal hoe heerlijk een strandwandeling kan zijn. Voor veel mensen is dit een ontspannend moment om lekker van te genieten. Daarnaast blijkt het ook nog eens supergezond te zijn!

Goed voor je lichaam

Waar veel mensen denken dat door het zand lopen slecht is voor je knieën, rug en heupen, is het eigenlijk heel erg goed voor je lichaam. Dit komt met name doordat zand minder spanning zet op je lichaam. Hierdoor hebben je botten en spieren het weer minder zwaar. Niet alleen voor je knieën, heupen en rug is het overigens goed, maar ook voor je voeten en enkels. Je spieren en pezen moeten namelijk harder werken als je door het zand ploetert, waardoor je voeten en enkels sterker worden.

Stressvermindering

Naast het feit dat een strandwandeling goed is voor je spieren en pezen, is het ook nog eens stressverminderend. De geluiden van de golven en het buiten zijn hebben een positief effect op ons lichaam. Daarnaast krijg je natuurlijk ook een dosis aan vitamine D binnen, wat veel voordelen met zich meebrengt. Ook kan de rust die aanwezig is op het strand en de kleur van de zee zorgen voor stressvermindering.

Calorieën

Nu je weet dat je lichaam harder werkt als je door het zand wandelt, is het logisch dat je hierdoor ook meer calorieën verbrandt. Je lichaam gebruikt je spieren namelijk op een hele ander manier dan bij een gewone wandeling. En doordat je lichaam deze spieren anders verbruikt, verbrand je maar liefst 1,5 tot 2 keer zoveel calorieën. Vaker naar het strand dus!

Hooikoorts

Als je veel last hebt van hooikoortsklachten, kan een strandwandeling ook erg goed helpen. Aan de kust zijn de pollen en stuifmeel namelijk veel minder aanwezig dan landinwaarts. Een dagje strand kan dus wonderen doen voor die vervelende loopneuzen en traanogen.

Lees ook: Dit is wat edelstenen kunnen doen voor je gezondheid

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash (Daniel Sanchez)