Wil je afvallen? Eet dan ’s avonds koolhydraten

afvallen

Ja echt!

Is het eten van koolhydraten uit den boze als je een kilootje wilt afvallen? Welnee! Dat je aankomt van het eten van koolhydraten is klinklare onzin. Voedingswetenschappers constateerden dat het eten van koolhydraten juist bevorderlijk is als je wilt afvallen. Ook kwamen ze erachter dat je dit het beste ’s voor het slapengaan kunt eten.

Voor ons geen straf!

Energievoorraad
Je lichaam heeft continu behoefte aan energie, ook wanneer je slaapt wil je lichaam voorzien worden van energie. Onze bloedsomloop gaat immers gewoon door en we verbranden nog steeds calorieën. Wanneer je slaapt, daalt je bloedsuikerspiegel en dat kan nare gevolgen hebben voor je energie, gewicht en slaap. Gelukkig kun je dit voorkomen. Dit doe je door overdag je bloedsuikerspiegel te reguleren door weinig koolhydraten te eten en voor het slapengaan ‘langzame’ koolhydraten te nuttigen. Eet je deze koolhydraten voordat je je bed induikt? Dan voel je je relaxed en slaperig en bovendien hebben koolhydraten een positieve werking op ons stresshormoon.

Koolhydraten
Dat is nog niet alles. Eet je ’s avonds koolhydraten? Dan is dat een effectieve manier om vet te verbranden. Als je je in het zweet werkt in de sportschool, verbrandt ons lichaam koolhydraten en glucose. Eet je voor het slapengaan koolhydraten? Dan vul je de volgende dag weer je glucose-huishouding aan. Je lichaam krijgt zo voldoende suikers binnen om de bloedsuikerspiegel te reguleren tijdens het slapengaan. Je lichaam spaart energie op en dit kun je de volgende dag gebruiken om lichaamsvet te verbranden.

Juiste koolhydraten
Niet meteen je tanden in die heerlijke snack zetten, want niet alle koolhydraten zijn goed. Dus niet opeens witbrood of koekjes eten, maar verorber ‘clean’ koolhydraten. Denk aan aardappels, quinoa en zilvervliesrijst.

Lees ook: Dit is de reden dat je geen lightproducten moet nuttigen als je wilt afvallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: Pixabay