Experts weten het zeker: dit is waarom je beter geen burpees kunt doen

burpees experts

Wij vinden dit helemaal niet zo’n vervelende ontdekking

Heb jij het sportregime te pakken en ga jij geregeld als een gek te keer in de sportschool? Grote kans dat een paar burpees niet in jouw routine ontbreken. Voordat je doorgaat met dat springen, planken en herhalen: volgens experts kun je er beter mee stoppen.

Burpees in je workout

Menig workoutschema bevat een flink aantal burpees. En dat is niet zonder reden. Deze oefening is erg intensief en je traint hierbij je spieren én je conditie. Het is daarom niet gek dat onze tong op de grond hangt na het uitoefenen van een aantal burpees.

Niet zo’n slim idee

Deze oefening klinkt ideaal om wat kilo’s te verliezen en je lichaam te shapen, maar dit is volgens experts niet zo’n goed idee. Door deze oefening regelmatig uit te voeren belast je namelijk je polsen en schouders op een onjuiste manier. Gecertificeerd trainer Michael Boyle legt uit: “In een burpee steek je je pols in extensie en leg je een enorme hoeveelheid stress op het voorste deel van de schouder, wat het zwakste deel van de schouder is.”

Veel herhalingen

Volgens Boyle is het continu herhalen van burpees al helemaal een kwade zaak, aangezien je hierdoor je lichaam onnodig pijn doet. Het is duidelijk: Boyle is geen fan van burpees. En laten wij dat nu ook niet echt zijn. In ieder geval genoeg redenen om deze vervelende oefeningen te schrappen uit je schema.

Lees ook: Dit is jouw ideale vakantiebestemming volgens je sterrenbeeld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash