Door dit te doen verklein je de kans op een depressie

Je hoeft alleen maar deze simpele aanpassing te doen in je dagelijkse leven

Vaak wordt een depressie door veel mensen onderschat. Je kan er soms al langere tijd mee rond lopen zonder dat je het misschien door hebt. Er zijn verschillende factoren die bij kunnen dragen aan een depressie, waaronder teveel stress en onregelmatigheid in je leven.

Met deze simpele verandering in je leven kun je de kans op een depressie al een stuk verkleinen.

Onderzoek
Er is onlangs een onderzoek gepubliceerd waar de Britse krant Telegraph het volgende over schrijft: “Alleen een uur bewegen per week kan een depressie al voorkomen, wijst onderzoek uit.” Mensen die niet bewegen zouden maar liefst 44 procent meer kans op een depressie hebben. Mensen die dus één á twee uur in de week bewegen zitten dus fijner in hun vel en hebben een aanzienlijk mindere kans op een depressie. Daarnaast blijkt dat bij 12 procent van de gevallen zelfs depressie voorkomen had kunnen worden.

Meer bewegen
Dat we regelmatig moeten bewegen wisten we vast al wel. Maar dit onderzoek meet voor het eerst het preventieve aspect van lichamelijke activiteit bij een depressie. Nou wij weten het wel, en blijven elke week lekker veel bewegen!

Lees ook: Griep oplopen door de verwarming? Dat kan, lees dit voordat je ‘m aanzet!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash