Voel je je een beetje gestresst? Pak de stofzuiger er maar bij: schoonmaken werkt ontspannend


Volgende keer als we gestresst zijn gaan we schoonmaken!

Misschien was je er al lang achter en ben je dol op schoonmaken. Mensen die niet zo gek zijn op het huishouden worden wellicht hierdoor aangezet tot kuisen: schoonmaken werkt namelijk stressverlagend. Wij leggen uit waarom!

Pak de poetsdoek er maar bij.

Hormonen

Tijdens het schoonmaken ben je actief bezig en heb je een taak om je op te focussen, zonder dat het te veel inspanning vraagt. Daarom kun je volledig opgaan in de taak, een beetje vergelijkbaar met meditatie. Het zorgt voor een leeg hoofd waardoor je je volledig kunt ontspannen. Ook maak je tijdens het schoonmaken het gelukshormoon endorfine aan, net als bij sporten. Het maakt je dus echt gelukkig!

Taak

Een taak afronden geeft voldoening, waardoor het ons blij maakt. Andere dingen om te ontspannen doen dat minder: je hebt Netflix nooit uitgekeken en ook aan badderen zit geen eindtijd. Als je gaat schoonmaken stel je jezelf een taak en rond je deze af, waardoor je erg voldaan voelt.  Maak dus van tevoren een lijstje met de taken die je graag wilt afronden en streep deze af. Je zult zien dat je je veel beter voelt!

Schoon

Een schoon, opgeruimd huis zorgt ook voor een goed gevoel in je hoofd. De lucht is frisser en je huis ruikt lekker, wat je over het algemeen veel gelukkiger maakt. Die rommel die normaal gesproken in de weg ligt stoort je nu niet meer, waardoor je veel meer rust creëert. Ook leef je niet prettig in een vuil huis, dus een stofvrij en schoon huis maakt een stuk gelukkiger.

Lees ook: We zijn in de war: blijkbaar wil een kat helemaal niet dat je ‘m aankijkt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Glamour | Beeld: Pexels