Bizar: dit glas doet water naar champagne smaken

Onbeperkt champagne drinken zonder kater!

Champagne samengevat; fantastisch lekker maar jammer van die kater. En die kater; die lijkt nog wel erger te zijn dan na het drinken van normale wijn of bier. Niet zo gek ook, want die champagne gaat er snel in. Misschien heb jij dus ook wel behoefte aan dit fantastische glas dat water naar het sprankelende drankje doet smaken.

Handig voor oud en nieuw!

Dag kater
De leerlingen van de Universiteit van Singapore konden zich blijkbaar heel goed in dit teveel-champagne-en dan-een-kater-verhaal vinden want zij bedachten een enorm handige oplossing voor dit probleem: mensen laten denken dat ze het lekkere drankje drinken terwijl ze eigenlijk aan een glaasje met water nippen. Je denkt dus dat je je tegoed doet aan een onbeperkte voorraad champagne, terwijl je de volgende dag wakker wordt zonder kater. Gezonder dan dat kan het bijna niet.

Elektrodes
Hoe dit wonder kan geschieden is simpel en tegelijkertijd heel inventief: de leerlingen hebben een glas ontworpen dat water naar champie doet smaken. De proefpersonen kregen gewone champagne en water in het speciale glas met water voorgeschoteld en konden de twee niet van elkaar onderscheiden. Dit kan doordat de smaak van champagne wordt nagebootst op de rand van het glas door middel van elektrodes. Daarnaast wordt er een champagnegeur het glas ingeblazen. Deze combinatie doet je denken dat je een alcoholische versnapering drinkt, terwijl het water is. Nog leuker: bij het glas hoort een app waarmee je ook nog eens kunt kiezen voor een cocktailsmaak. Je kunt dus ook mojito’s drinken zonder het bijbehorende leed.

Lees ook: alcohol drinken als je antibiotica slikt, mag dat nu wel of niet?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Beau Monde | Beeld: Pexels