Last van hoofdpijn, een droge huid en branderige ogen? Haal dan direct déze plant in huis!

droge huid kamerplant

Deze plant zal veel goed doen voor je gezondheid

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat we wat minder goed in ons vel zitten. Met name in de koude wintermaanden lijkt dit vaker voor te komen. Dit is ook niet zo gek, want onze weerstand én de luchtvochtigheid ligt in deze periode een stuk lager. Hierdoor komen klachten als een droge huid, hoofdpijn en droge, branderige ogen veel sneller opspelen. 

Deze simpele én goedkope oplossing tegen al deze klachten ga je vast erg leuk vinden.

Droge huid en hoofdpijn
De oplossing is namelijk simpel: een plant kopen. Uit onderzoek van Fytagoras Plant Science uit Leiden is gebleken dat een kamerhortensia de luchtvochtigheid in huis behoorlijk kan verhogen. Geen droge ogen, hoofdpijn en een droog, gevoelig huidje meer dankzij deze plant dus!

Vochtregulerend
Naast een veel gezonder binnenklimaat in je huis tijdens de winterperiode, verspreidt deze bijzondere plant ook nog eens een heerlijke geur in huis. Een win-win situatie dus! De vochtregulerende werking van de kamerhortensia zorgt voor een aangename luchtvochtigheid. De wortels van deze plant zuigen het water uit dat vervolgens weer via het blad en de bloemen wordt getransporteerd. Uiteindelijk vindt er verdamping plaats dat je dus vrijwel direct zal merken in huis.

Effectieve werking
Uit het onderzoek blijkt dat meerdere planten over deze bijzondere eigenschap beschikken. Toch staat de kamerhortensia met stipt op nummer één en blijkt deze het meest effectief te zijn. Een gezond luchtvochtigheidsniveau in huis ligt ongeveer rond de 40 procent. Uit de test en berekeningen blijkt dat negen kamerhortensia’s de luchtvochtigheid in vier uur tijd van 30 naar 40 procent kan laten stijgen. Ook twee van deze unieke planten kunnen jouw woonruimte al stukken verbeteren!

Lees ook: Zo ziet Jennifer Beals uit Flashdance er nu uit

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Groenrijk, Libelle | Beeld: Pixabay