Last van hooikoorts? Dit is het beste én leukste medicijn

Zeker niet vervelend om te doen!

Dat hooikoorts absoluut geen pretje is, kunnen veel mensen beamen. Rondlopen met rode ogen, continu niezen en vermoeidheid zijn allemaal symptomen die de revue passeren. Uiteraard kun je via de dokter pilletjes krijgen om de hooikoorts te verminderen, maar er is een veel leukere manier om de hooikoorts te verminderen, namelijk door met iemand te zoenen!

Ja, echt!

Zoenen is het beste medicijn

Dat zoenen goed voor je is wisten we al. Zo kun je door middel van elke dag 6 seconden zoenen je relatie een boost geven en kun je er wittere tanden door krijgen. Maar dat is nog niet het enige. Japanse onderzoekers kwamen erachter dat je minder histamine (het stofje dat hooikoorts opwekt) aanmaakt als je een half uur met iemand zoent. En daardoor verminder je de hooikoortsklachten.

Hoe zit het?

Aan 24 mannen en vrouwen werd gevraagd om een half uur te zoenen met hun partner terwijl er een fijn achtergrondmuziekje opstond. Vervolgens werd er een half uurtje geknuffeld. Direct na het zoenen en knuffelen werd het bloed van de participanten onder de loep genomen. Histamine zat na de zoensessie een stuk minder in het bloed dan daarvoor.

Heb jij erg last van hooikoorts? Jij weet nu wat je te doen staat…

Lees ook: Waarom zeggen we eigenlijk ‘gezondheid’ als iemand niest?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: Public Domain Pictures, Petr Kratochvil