Huh? ‘Chocolade eten in de ochtend helpt je om af te vallen’

chocolade dieet

Chocolade als ontbijt is zo’n slecht idee nog niet

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het schijnt toch echt te helpen: van chocolade eten in de ochtend val je af. En nee, we maken geen grapje!

Vet verbranden

Wie dacht dat chocolade heel ongezond is, heeft het mis. Een recente studie bewijst namelijk het tegenovergestelde, want chocola zou namelijk heel goed zijn om in de ochtend te eten. Dat meldt de website LadBible. Wanneer je in de ochtend melkchocolade eet, zorgt dit er niet alleen voor dat je je vrolijker voelt, maar het helpt je lichaam ook nog eens met het verbranden van vet. Dat noemen we nog eens een win-win situatie!

Onderzoek

Onderzoekers van het Brigham and Women’s ziekenhuis in de Verenigde Staten kwamen tot deze fantastische conclusie. Voor het onderzoek gaven ze verschillende vrouwen twee weken lang twee keer per dag 100 gram chocolade. Dit deden ze ’s ochtends, nadat de vrouwen net wakker zijn geworden en ’s avonds voor het slapen gaan.

Afvallen

Je zou misschien denken dat in die twee weken de kilo’s erbij aan vlogen bij de deelnemende vrouwen, maar niets bleek minder waar. Het bleek juist het tegenovergestelde, want de vrouwen verloren gewicht. Een blokje chocolade in de ochtend hielp de vrouwen bij het verbranden van vet en het verlagen van het glucosegehalte in het bloed. En het eten van chocolade in de avond bevorderde het slapen. Wat een geweldig nieuws!

Lees ook: 5 tips om zonneallergie te verminderen

Bron: Tagmag | Beeld: Unsplash @Michele Blackwell