Dit is waarom je iedere dag citroenwater zou moeten drinken

5. Bevordert de spijsvertering

Een opgeblazen gevoel, buikpijn of buikkrampen: het overkomt ons allemaal weleens. Neem in zo’n geval eens een glas lauwwarm water met het sap van een hele citroen. Dit kan je helpen bij het bevorderen van de spijsvertering, waardoor kramp of pijn al gauw verdwijnt.

6. Gezondere nieren

We weten allemaal dat voldoende water drinken veel goeds doet voor onze nieren. Maar wist je dat het drinken van citroenwater onze nierpartij nog blijer maken? Het helpt namelijk om gifstoffen en afvalstoffen nog sneller ons lichaam uit te krijgen.

7. Boost je immuunsysteem

Citroen zit bomvol vitamine C en kan daarom niets anders zijn dan een enorme boost voor je immuunsysteem. Het helpt je immuunsysteem versterken, waardoor je ziekten beter kunt bestrijden.

8. Longverbetering

Heb je regelmatig last van ademhalingsproblemen als astma of bronchitis, dan kan citroenwater je helpen. Uiteraard verdwijnt het probleem niet door enkel dagelijks een glas citroenwater te drinken, maar kan het helpen de luchtwegen te bevorderen. En geef toe: dat is het proberen waard, toch?

Ga je wat vaker citroenwater drinken? Drink het dan wel met een rietje uit je glas, om het glazuur op je tanden te beschermen. 

Pagina 2/2

Lees ook: Dit zijn de 8 kenmerken van stellen met een gezonde relatie

Bron: Simple Household Tips | Beeld: Pexels