Heftig: deze foto laat zien welke impact zonlicht op ons gezicht heeft

zonlicht

De foto gaan momenteel viraal

We smeren onze toet massaal in met zonnebrandcrème als we een dagje naar het strand gaan of als de temperaturen wel heel hoog komen, maar weinig mensen smeren hun gezicht elke dag in. Veel mensen weten niet hoe heftig zonlicht je huid kan beschadigen, maar deze foto maakt dat pijnlijk duidelijk.

Het is raadzaam elke dag zonnebrand op je gezicht te smeren.

Foto
Hoe het weer ook is, ons gezicht wordt dagelijks blootgesteld aan de UV-straling van de zon. Dat dit wel degelijk een impact heeft, maakt deze foto van een vrachtwagenchauffeur wel duidelijk. De foto van de 69-jarige man werd gepubliceerd in the New England Journal of Medicine. Op het beeld is te zien dat de ene kant van de man zijn gezicht veel rimpeliger is dan de andere kant.

Impact UV-straling
De man oefende zijn beroep als vrachtwagenchauffeur al 28 jaar uit. Hierbij werd de linkerkant van zijn gezicht dagelijks blootgesteld aan de zon. Hij zat met deze kant van zijn gezicht namelijk naar het raam toe. Zijn rechterkant daarentegen was vrijwel altijd beschermd van zonlicht door het dak van de wagen. De foto bewijst maar weer dat zonnebrand dragen erg belangrijk is, zelfs als het buiten regenachtig weer is.

 

Lees ook: Last van hoofdpijn, een droge huid en branderige ogen? Haal dan direct déze plant in huis!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Metro | Beeld: Pixabay