Kleur jij vaak je lokken? Zoveel invloed heeft haarverf op je gezondheid

Wij leggen je uit hoe schadelijk die verfbeurt nou eigenlijk is

Ga jij regelmatig naar de kapper om je lokken van een prachtig kleurtje te voorzien? Grote kans dat je weet dat haarverf niet héél veel goeds doet voor je haarkwaliteit. Maar hoeveel impact heeft een kleurtje op je gezondheid en je lokken nou écht? Wij zochten het voor je uit.

Zoveel invloed heeft die verflaag.

Ziek

Haarverf bestaat voornamelijk uit chemische stoffen. Het is daarom logisch dat dit goedje bij velen vraagtekens oproept. Want naast het feit dat je je haar hiermee kunt beschadigen, kun je volgens sommigen ziek worden van haarverf. Haarspecialist Dylan Kok weet dit direct te ontkrachten. “Wanneer je haarverf op de juiste manier gebruikt kan je er niet ziek van worden. Sommige mensen zijn gevoelig voor haarverf, waardoor er een chemische reactie kan ontstaan. Heb je dit na een aantal verfbeurten nog nooit gehad? Dan ben je niet allergisch.”

Haarbeschadiging

Bij een volledige haarkleuring moet je haar eerst worden ontkleurd. Dit gebeurt met waterstofperoxide. Volgens de haarspecialist kan hierdoor beschadiging optreden. “De haarschubben die aan de buitenkant van het haar zitten moeten gesloten zijn, maar waterstofperoxide zorgt ervoor dat ze juist opengaan.” Wat er dan gebeurt? Je haar wordt droog, dof en kan op den duur dunner worden.

Geen paniek

Dun, dof en droog haar? Dat klinkt niet als een fijn vooruitzicht. Toch is er volgens Kok geen reden tot paniek. Volgens de haarspecialist zijn niet alle varianten haarverf even slecht. Daarnaast is ook de frequentie erg bepalend. Verf jij je haar enorm vaak? Dan is de kans op beschadiging een stuk groter. Om beschadiging te voorkomen raadt Kok aan te kiezen voor een verf met minder waterstofperoxide en ammoniak. “Kies daarnaast voor een natuurlijke shampoo en was je haar ongeveer drie keer per week. Een goede shampoo kan de haarschubben gesloten houden en de hoofdhuid kalmeren.”

Lees ook: Ga je voor een kort kapsel? Dit zijn de mooiste korte kapsels op een rij

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash