Dít is de invloed die roken op de geur van je scheetjes heeft

Ze ruiken namelijk écht anders

We weten allemaal dat je van roken over het algemeen niet heel erg lekker gaat ruiken. Je kleding stinkt naar rook, je haar ruikt muf en ook over je adem is niets veel goeds te vertellen. Maar wist je wel dat roken ook de geur van je scheetjes kan veranderen?

Scheetjes van rokers ruiken anders dan die van niet-rokers.

Anders
Onderzoekers van het VUmc in Amsterdam hebben aangetoond dat de scheten die rokers laten anders ruiken dan de winden van niet-rokers. Volgens de onderzoekers ligt dit verschil in de ‘fecale vluchtige organische verbindingen.’ Dit komt er kortgezegd op neer dat de ‘inhoud’ van de wind van een roker anders is dan die van een niet-roker. Dit verschil werd door de onderzoekers opgemerkt toen zij de ontlasting van meerdere proefpersonen analyseerden door middel van een zogeheten elektrische neus (ja, echt).

Viezer?
Goed, nu denk je misschien wat een shit-onderzoek – pun intended – maar wat hebben we eraan? Het is echter wel degelijk van belang, want je kunt geur dus gebruiken om darmziekten op te sporen. Roken heeft een enorme invloed op deze metingen, wat misschien zou kunnen betekenen dat darmziekten minder goed opgespoord kunnen worden. Dat de scheetjes anders ruiken zegt overigens niets over de geur zelf: het betekent niet per se dat ze erger stinken dan de windjes van anderen. Zie je iemand dus roken? Geef ‘m dan de wind van voren. Ha. Ha.

Lees ook: Tabakoloog onthult wat de beste manier is om te stoppen met roken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Women’s Health | Beeld: Racked