Dit is de reden dat je eigenlijk nóóit met ondergoed aan zou moeten slapen!

Slaap jij in je ondergoed? Niet meer doen!

De een draagt alleen een onderbroek, de ander draagt een dikke pyjama en weer een ander slaapt in een groot T-shirt. Wat we ‘s nachts het liefste dragen verschilt per persoon, maar er is één ding dat we eigenlijk ‘s nachts massaal moeten laten liggen: de onderbroek. Het is veel beter voor je gezondheid om in adamskostuum je bed in te stappen! 

De allerbeste keuze is zelfs om helemaal naakt in bed te gaan liggen, al is dat in de herfst in winter misschien niet de meest comfortabele keuze. Het is volgens onderzoekers namelijk de allerbeste manier om ‘down under’ goed te laten luchten en ademen, strak ondergoed zit dit proces behoorlijk in de weg. Vooral als het wat warmer is (buiten of in je slaapkamer) is het slim om geen ondergoed te dragen. Je zweet sneller en bacteriën krijgen de kans om zich te vermenigvuldigen. En dit kan leiden tot vervelende schimmelinfecties! Vooral als je een synthetische stof draagt heb je een verhoogde kans op schimmels en bacteriën.

Vrouwen die in de overgang zijn doen er overigens sowieso goed aan om de vagina zoveel mogelijk vrij te houden tijdens het slapen; dit in verband met opvliegers die ’s nachts kunnen opspelen.

Meer lezen:

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Shape | Beeld: Unsplash