Heftig! Deze schokkende foto van de rug van een kapster gaat viraal

Kapster

De beelden van deze kapster zijn schokkend

Kappers maken ons eens in de zoveel weken extreem blij met ons nieuwe kapsel. Toch denken wij nooit na over het gevolg van hun werk. Ze lopen dag in dag uit te zwaaien met scharen, föhns en stylingtools en dat gaat ze niet in de koude kleren zitten. Een kapster deelde een foto van de schade die het werk haar heeft toegebracht en het schokt de wereld. 

Wij hadden geen idee dat dit het resultaat kon zijn.

Striemen

Het begon allemaal toen een kapster naar een masseur ging en hij zich wezenloos schrok. Hij zag de rood gestriemde rug van zijn cliënt en vroeg haar wat ze deed voor werk. Het antwoord ‘kapster’ had hij toen niet verwacht. De verklaring voor deze striemen was de onnatuurlijke houding die kapsters moeten aannemen tijdens hun werk. Ze staan de gehele dag met hun armen omhoog, waardoor ze spieren overbelasten.

Kneuzingen

De striemen worden veroorzaakt door kneuzingen. Je kunt ze gelukkig wel voorkomen door veel te rekken en te strekken. Yoga wordt vaak aangeraden voor kapsters. Ben jij kapster of ken jij een kapster? Laat ze dit dan lezen om ze te waarschuwen!

 

Lees ook: Zelf je haar knippen? Zó doe je dat!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: pxhere