Oh oh: zoveel kilo komen de meeste mensen aan in december…

kerst
En zó voorkom je het

Al ruim voordat het kerst is, verslinden we de kerstkransjes al, is geen enkele oliebollen veilig en drinken we graag een glaasje glühwein. Niet zo gek, gezien er overal om ons heen eten is. In december denken we niet aan de uitspraak: ‘Elk pondje gaat door het mondje’, maar daar moeten we in januari voor boeten. Zodra je in het nieuwe jaar op de weegschaal staat, schrik je je het apelazarus en wil je het liefst de weegschaal uit het raam gooien. Gelukkig is er een manier om dit te voorkomen.

En het is helemaal niet zo moeilijk.

De kilo’s
Uit diverse onderzoeken kwam naar voren dat eigenlijk iedereen aankomt in de decembermaand. Uit een van deze studies blijkt dat de meeste mensen in de winter sowieso een halve tot een hele kilo aankomen. Dit omdat we minder bewegen aangezien het niet zo aantrekkelijk is om de kou en sneeuw te trotseren. In december maken we het echter wel heel bont. De meeste mensen komen in de periode rond kerst tussen de 0,5 en 6 kilo aan!

Voorkomen is beter dan genezen
Veel mensen zoeken in januari massaal weer de sportschool op om de ‘schade’ te herstellen, maar je kunt het ook heel makkelijk voorkomen. Uit een van de onderzoeken blijkt dat je het aankomen in de (vr)eetmaand heel makkelijk kunt voorkomen door per dag 100 calorieën minder te eten. Dat is te vergelijken met één kerstkoekje. Is te doen toch?

Lees ook: zo houd je je goede voornemens in het nieuwe jaar wel vol

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels