Dit vertelt de kleur van je menstruatiebloed over jouw gezondheid

menstruatiebloed

Nu weet jij precies wat het betekent!

Maar weinig vrouwen durven dit onderwerp aan te snijden. Toch vragen veel vrouwen zich dit af: wat betekent de kleur van je menstruatiebloed? Tijd om dit dus even voor je uit te zoeken, zodat jij eindelijk weet wat dit voor jou betekent. Er zijn veel soorten kleuren, met elk een andere betekenis. 

Eindelijk weten we wat het betekent!

Roze

Als je menstruatiebloed deze kleur heeft, kan dat liggen aan laag oestrogeengehalte. Als je bijvoorbeeld veel hardloopt, kan dit het gevolg daarvan zijn. Dit is geen ramp, maar hou het wel in de gaten. Een verlaagd oestrogeengehalte is gelinkt aan een verhoogde kans op osteoporose.

Donkerbruin

Deze kleur zie je waarschijnlijk vaak. Dit heeft te maken met bloed dat al wat langer in de baarmoeder zit en daardoor verkleurd. Dit is helemaal niks om je druk over te maken.

Lichtgeel

Als je je deze kleur aantreft op je tampon of maandverband kan dit duiden op een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Deze kleur wordt in een paar gevallen ook gelinkt aan eierstokkanker. Het kan natuurlijk nooit kwaad om langs de huisarts te gaan als je dit ziet.

Grijs

Zie je rood menstruatiebloed met wat grijs erin? Dit zou kunnen wijzen op een soa of infectie. Dit bloed kan ook een scherpe geur hebben. Let ook op: dit is ook een bekend fenomeen bij vrouwen die een miskraam gehad hebben. Zie je dit? Ga dan direct even langs je huisarts.

Donkerrood

Als je donkerrood menstruatiebloed met klontjes ter grote van een munt hebt, dan kan dit wijzen op een laag progesterongehalte. Dit kun je voorkomen door minder zuivel, soja en suiker te eten. De klontjes zouden ook kunnen wijzen op een vleesboom en dat kan op zijn beurt weer zorgen voor een pijnlijke menstruatie. Ook hier geldt: doet het pijn? Ga dan even langs de huisarts.

Oranje

Deze kleur kan wijzen op een infectie. Als het gepaard gaat met een nare geur en pijn, dan moet je direct even langs de huisarts.

Felrood

Hoera, je bent gezond! Medici noemen deze kleur veelal als gezondste kleur, dus jij hebt helemaal niks om je zorgen over te maken.

Lees ook: Niet meer doen! Déze dingen maken je menstruatiepijn alleen maar erger

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pixabay